Nokia-areenan yleisön teko häkelsi Mikko Rantasen ja muut tähdet: ”Iho meni kananlihalle”

Katsomo alkoi huutaa innoissaan Mikko Rantasen nimeä odotetun NHL-ottelun loppuhetkillä. Coloradon päävalmentaja ihasteli Suomen kansallislaulua.

Mikko Rantanen oli perjantai-illan ykköstähti Nokia-areenassa.

5.11. 0:32

Aamulehti

Odotetun NHL-illan kirkkain tähti Tampereella oli Mikko Rantanen. Coloradon tähtihyökkääjä paukutti tehot 3+1, kun hänen joukkueensa voitti Columbuksen 6–3 Nokia-areenassa.

Rantanen siis teki saman minkä Patrik Laine Helsingin NHL-ottelussa 2018: iski hattutempun suomalaisyleisön edessä.

Lue lisää: Patrik Laine tuimana Nokia-areenan uumenissa: ”P*ska maku jäi”

Rantanen iski viimeisen tyhjiin. Katsomosta heitetyt hatut täyttivät Nokia-areenan jään, kuten NHL:n tyyliin kuuluu.

Sen jälkeen nähtiin yksi illan yllättävimmistä hetkistä, kun yleisö alkoi huutaa Rantasen nimeä.

”Se oli siistiä, en odottanut sellaista. Olin onnellinen ja iho meni kananlihalle”, Rantanen sanoi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa kymmenille toimittajille.

Yleisön laulu ei jäänyt muiltakaan huomaamatta.

”Koko penkki nautti siitä. Koko ajan toivoimme, että hän osuisi tyhjiin. Voin vain kuvitella, miltä hänestä tuntui”, Coloradon supertähtiin kuuluva Rantasen ketjukaveri Nathan MacKinnon sanoi.

”Rakastin sitä huutoa. Se tarkoittaa, että hän on tehnyt jotain oikein. Pelaajat alkoivat hekottaa penkillä. Mikko oli varmasti onnellinen”, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar totesi.

Lue lisää: Kiekkofanit ovat innoissaan NHL-loistosta: ”Vauhtia on aika paljon enemmän kuin liigapeleissä” – Katso kuvat Nokia-areenan tunnelmista

Hieman aikaisemmin Nokia-areenaa kiersi aalto useamman kierroksen ajan. Katsojat selkeästi nauttivat Coloradon hyökkäysvoimasta.

”Olen odottanut näitä pelejä tosi paljon. Jätkät syöttelivät hyvin, eikä minun tarvinnut ihmeitä tehdä. Jäi tosi hyvä fiilis”, Rantanen sanoi.

Pelaajat saivat odotella, että Mikko Rantasen hattutempun kunniaksi jäälle heitetyt hatut kerätään pois.

Rantanen tuuletti kolmatta maaliaan.

Rantanen yritti pedata maalin eteen paikkaa Artturi Lehkoselle.

Rantanen laukoi tarkalla kudilla maalin kattoon joukkueensa 4–3-johtoon, kun Columbus oli noussut kolmen maalin takaa tasoihin. Columbuksen päävalmentaja Brad Larsenkin sanoi, että maalivahti Elvis Merzlikinsillä ollut tilanteessa mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Sen jälkeen voittajasta ei näyttänyt olevan epäselvyyttä.

”Perheen ja kavereiden edessä pelaaminen on iso juttu. Tämä oli tosi mukava kokemus. Oli hienoa päästä pelaamaan Tampereella. Halli ja puitteet olivat todella hienot”, Rantanen kehui.

Tunnelma oli korkealla jo avauskentällisten esittelyssä. Suomalaiset saivat hurjat suosionosoitukset, mutta myös ulkomaalaiset huippunimet saivat kovat aplodit.

”Tunnelma oli mahtava. Pidin kansallislaulusta, vaikka en ymmärtänyt sanaakaan. Fanit lähtivät siihen hienosti mukaan”, Jared Bednar sanoi.

Hallitseva mestari näytti jyräävän murskavoittoon. Colorado vyörytti avauserässä hyökkäyksiä toisensa perään ja hallitsi lähes miten tahtoi. Coloradon ykköskenttä näytti moneen kertaan, miksi sitä on jo vuosia hehkutettu laajalti.

Kiekko liikkui nopeasti lavasta lapaan ja vaarallisia kuteja satoi sieltä täältä. Columbus oli pitkään pahasti helisemässä.

Rantanen ei jäänyt ilotulituksessa suinkaan ainoaksi tehomieheksi. Nathan MacKinnon syötti neljä maalia. Huipputaitava puolustaja Cale Makar keräsi pisteet 1+1.

”Mikko pelasi loistavasti ja oli kaikkialla. Hän oli fyysinen ja loi muille paikkoja. Oli hienoa nähdä hänen pelaavan noin kotimaassaan”, Makar sanoi pelaajakäytävällä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut