Määttä osui mutta Detroit kärsi ruman tappion – Buffalon Thompson hurjasteli tehot 3+3

Carolinan suomalaiset jäivät pisteittä joukkueensa kukistaessa Washingtonin.

Detroitin Olli Määttä 17. lokakuuta ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan.

1.11. 6:16

Buffalo

Olli Määttä onnistui maalinteossa jääkiekon NHL-kierroksella, mutta hänen joukkueensa Detroit Red Wings kärsi murskatappion Buffalo Sabresin vieraana.

Buffalo jyräsi Detroitin 8–3. Määttä teki toisen erän alussa vieraiden 1–1-tasoituksen rannelaukauksella suoraan Andrew Coppin maalin takaa antamasta syötöstä. Maali oli suomalaiselle kauden toinen.

Määtän tasoituksen jälkeen Buffalo karkasi toisessa erässä kolmen maalin johtoon, mutta Detroit onnistui maalinteossa toisen eräntauon molemmin puolin ja tuli näin maalin päähän. Sabres meni kuitenkin menojaan kolmannen erän viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka aikana isännät mättivät neljä maalia.

Ottelun tähti oli Buffalon Tage Thompson, joka rohmusi peräti tehot 3+3 ja tuplasi yhdessä ottelussa kauden pistesaldonsa. Buffalon Jeff Skinner teki ottelussa NHL-uransa 300. maalin.

Buffalo nousi voitollaan NHL:n itälohkossa kolmanneksi.

Kuparille syöttöpiste

”Suomalaisjoukkue” Carolina Hurricanes väänsi kotonaan voiton Washington Capitalsista, mutta suomalaispelaajat Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät tällä kertaa ilman tehopisteitä. Carolina oli parempi voittolaukausten jälkeen 3–2.

Voittolaukauskisassa Hurricanesilta onnistuivat Brent Burns ja Andrei Svetshnikov, joka osui myös varsinaisella peliajalla. Svetshnikovin 2–2-tasoitus toisessa erässä oli jo hänen kauden kahdeksas maalinsa.

Stefan Noesen oli vienyt Carolinan 1–0-johtoon avauserässä, mutta Dylan Strome ja Aleksandr Ovetshkin toivat Washingtonin rinnalle ja ohi toisessa erässä.

Ovetshkinilla on nyt NHL-uralta koossa 785 maalia, ja hän on NHL.comin mukaan enää yhden maalin päässä Detroit-legenda Gordie Howen ennätyksestä yhdessä seurassa tehtyjen maalien määrässä.

Aho ja Teräväinen jäivät pisteittä, vaikka pääsivät pyörittämään jatkoajalla Carolinan ylivoimaa neljällä kolmea vastaan. Aho sai reilut 22 minuuttia peliaikaa ja laukoi kaksi kertaa maalia kohti.

Carolina on itälohkossa toisena ja johtaa Metropolitan-divisioonaa.

Länsilohkossa Los Angeles Kings syvensi St. Louis Bluesin ahdinkoa hakemalla 5–1-vierasvoiton. Los Angelesin Rasmus Kupari avasi kauden pistetilinsä annettuaan syötön Carl Grundströmin 2–0-maaliin.

St. Louis aloitti kauden kolmella voitolla mutta on sen jälkeen hävinnyt viisi ottelua putkeen ja valahtanut häntäpäähän. Los Angeles on länsilohkossa kolmantena.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut