Phil Kessel, 35, rikkomassa NHL:n teräsmiesennätyksen

Phil Kessel pelasi 989. peräkkäisessä NHL-ottelussaan, ja jakaa kärkisijoitusta Keith Yandlen kanssa yhden päivän.

Phil Kessel myhäili maalisyöttönsä jälkeen.

25.10. 8:48

Phil Kessel, 35, on noussut jakamaan NHL:n teräsmiesennätystä. Vegasissa ensimmäistä kauttaan kiekkoileva laitahyökkääjä pelasi maanantain NHL-kierroksella jo 989. peräkkäisessä NHL-ottelussaan.

Kesselin putki alkoi 3. marraskuuta 2009 Toronto Maple Leafsin riveissä. Sen jälkeen Kessel ei ole ollut yhdestäkään joukkueensa ottelusta sivussa.

Ennätyspelissä vastassa oli nimenomaan Toronto, jonka verkkoon Kessel laukoi avauserässä uransa 400. maalin – joka sitten hylättiinkin paitsiona. Kessel kuittasi tililleen avauserässä myös hyväksytyn maalisyötön.

Vegas voitti ottelun maalein 3–1.

Yhdysvaltalainen Kessel kiekkoili Pittsburghissa 2015–19 ja voitti kaksi Stanley Cupia ennen kuin siirtyi Arizonaan, joka oli hänen kotinsa kolmen kauden ajan ennen viime kesän diiliä Vegasin kanssa.

Teräsmiesputki on syntynyt paitsi korkean kivunsietokyvyn myös erikoisempien temppujen avulla.

Kessel kävi viime maaliskuun vierasottelussa Detroitia vastaan pelaamassa yhden 30 sekunnin vaihdon. Sen jälkeen hänet lennätettiin yksityiskoneella takaisin Phoenixiin, missä hänen kumppaninsa Sandra synnytti seuraavana päivänä pariskunnan esikoislapsen.

Kessel jakaa ennätyksen nyt puolustaja Keith Yandlen kanssa. Pitkään niin ikään Coyotesissa pelanneen Yandlen putki katkesi viime keväänä, kun hän ei enää mahtunut Philadelphia Flyersin kokoonpanoon. Yandle lopetti uransa kesällä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut