Anton Levtchin ura Pohjois-Amerikassa sai satumaisen alun – ”Hänellä on mahtavat kädet”

Charlotte Checkersin AHL-avaus­ottelusta muodostui menestyksekäs joukkueen tamperelais­taustaiselle kolmikolle.

Anton Levtchi ehti pelata kasvattajaseuransa Tapparan edustusjoukkueessa kuuden kauden ajan.

15.10. 13:41 | Päivitetty 15.10. 14:13

Aamulehti

Anton Levtchin ura Pohjois-Amerikassa tuskin olisi voinut saada paljoakaan satumaisempaa alkua.

Suomen mestaruuden ja miesten jääkiekko­liigan pistepörssin viime kaudella Tapparassa voittanut Levtchi ratkaisi heti uransa ensimmäisen AHL-ottelun jatkoajalla, kun Charlotte Checkers voitti kotikaukalossaan Hartford Wolf Packin 4–3.

Voittomaali oli toinen Levtchin, 26, debyytin kahdesta osumasta. Hän ajoi vasemmalta laidalta tyynesti maalille ja nosti kiekon rystypuolelta verkkoon. Ensimmäisen maalinsa Levtchi oli tehnyt ylivoimalla toisessa erässä.

Checkersin päävalmentaja Geordie Kinnear antoi Levtchille kehuja maalien lisäksi myös työmoraalista.

”Pyysin häntä käyttämään jalkojaan ja tekemään luistelullaan tiettyjä asioita, ja pidän siitä miten hän toteutti pyyntöni. Kun tekee asioita oikein, siitä myös palkitaan tällä tavalla”, Kinnear kehui Checkersin otteluraportin mukaan.

”On aina hyvä kun saa ensimmäisen maalin nopeasti. Hänellä on mahtavat kädet, ja näitte tänään mihin hän kykenee. En olisi yllättynyt jos hän jatkaa samaan malliin”, ylisti puolestaan kokenut joukkuekaveri Chris Tierney.

Levtchin lisäksi Panthersin farmijoukkueessa pelaavat myös Ilves-kasvatti Aleksi Heponiemi ja Tapparaa viime kaudella edustanut Santtu Kinnunen.

Levtchin tavoin hökkääjänä pelaava Heponiemi onnistui myös maalinteossa. Puolustaja Kinnuselle kirjattiin omassa AHL-debyytissään syöttöpiste Levtchin tekemään jatko­aikamaaliin.

Yksivuotinen sopimus

Tappara-kasvatti Levtchi teki kesällä NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa. Hänen yksivuotinen sopimuksensa on kaksi­suuntainen, mikä tarkoittaa sitä, että palkka AHL:ssä on huomattavasti NHL:ää pienempi.

Capfriendly-sivuston mukaan Levtchi tienaa AHL:ssä 80 000 dollaria eli hieman yli 82 000 euroa kaudesta, kun NHL:ssä palkka olisi 842 500 dollaria.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut