Kuvat: Jussi Parkkila toi Stanley Cupin pokaalin Tampereelle – Paljasti kiinnostavan asetelman Coloradon ensi kauden maalivahdeista

Jussi Parkkila esitteli Stanley Cupia kansalle. Sympaattinen maalivahtivalmentaja teki vaikutuksen välittömyydellään. Ensi kaudella Coloradon maalivahtitilanne muuttuu.

Coloradon maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila sai Stanley Cup -pokaalin itselleen sunnuntaina ja pääsi juhlimaan läheistensä ja tuttujensa kanssa.

31.7. 18:04

Ylöjärvi

Colorado Avalanchen NHL:n mestaruusjuhlien yksi liikuttavimmista hetkistä jäällä oli, kun tuli maalivahtivalmentaja Jussi Parkkilan, 45, vuoro nostaa Stanley Cup käsien päälle.

Tuohon hetkeen tiivistyi jotain ainutlaatuista vaatimattoman sankarin hämmennystä ja vivahteikkaan uran huipennusta.

Tavallisen perheen poika Tampereen Hervannasta Lindforsinkadulta ja Takon tehtaan paperityöntekijä sai palkinnon kaikista uhrauksistaan ja ponnisteluistaan itsensä kehittämisessä.

Hänestä tuli ensimmäisen suomalainen valmentaja, jonka on voittanut Stanley Cupin.

”Olin muistaakseni vielä armeijassa vuonna 1996, kun Ilveksen E-86-joukkueen valmentaja Juha Savolainen soitti ja kysyi: ’Kiinnostaisiko tulla valmentamaan meidän veskareita?’ Mietin, että osaankohan heille mitään opettaa, mutta päätin lähteä kokeilemaan”, Parkkila kertaa.

Siitä alkoi ura maalivahtivalmentajana. Moninaisten vaiheiden jälkeen Parkkila sai pestin NHL:stä kesällä 2017.

Toiseksi merkittäväksi kohtalon hetkekseen Parkkila nimeää päätöksen olla ottamatta Jaroslavlin KHL-pestiä vastaan keväällä 2011.

”Valitsin lopulta Jukka Jalosen silloin valmentaman Pietarin SKA:n. Toisenlaisella ratkaisulla olisin saattanut olla mukana kohtalokkaassa lento-onnettomuudessa, enkä esittelisi täällä kaikille halukkaille Stanley Cupia”, Parkkila sanoo Ylöjärven ja Tampereen rajalla autoliike Xbilin pihalla.

Päivä pokaalin kanssa

Sunnuntaina aamulla alkoi vuorokausi, jolloin hän saa tehdä Stanley Cupin kanssa ihan mitä haluaa.

”Päivä alkoi aamupalalla Hervannassa vanhempien luona. Tämän yleisötilaisuuden jälkeen käymme syömässä appivanhemmilla, sen jälkeen on neljä tuntia fiilistelyä saunalautalla jätkäporukalla. Loppuilta tehdään mitä keksitään. Kannu lähtee takaisin Torontoon maanantaina klo 11”, Parkkila paljastaa.

Colorado Avalanchen maalivahtivalmentaja Jussi Parkkilalla (vasemmalla), isä Jarmo Parkkila ja pikkuveli Juuso Parkkila.

Parkkilan välitön persoona tulee hyvin esiin kannattajien tapaamisessa. Hän kohtaa jokaisen paikalle saapuneen aidosti – itsestään numeroa tekemättä.

Kuvia otetaan mestarivalmentajan kanssa yhdessä ja erikseen sekä perheiden kesken Stanley Cupin vierellä. Innokkaimpien pyynnöstä Parkkila nostaa 17 kiloa painavan kannun käsivarsilleen.

Jatkuva jono kestää koko tilaisuuden ajan. Jokainen tulee huomioiduksi ja kaikki saavat toiveensa toteutettua.

Olli Helimo, 6, pääsi kuvaan Parkkilan kanssa. Oikealla isä Mikko Helimo ottaa kuvaa.

Yleisötilaisuus järjestettiin Ylöjärven puolella autoliike Xbilin tiloissa.

Parkkila on tehnyt vakuuttavaa työtä maalivahtien kanssa. Ilveksessä valmentaessaan hän auttoi muun muassa Tuukka Raskia, Riku Heleniusta ja Juha Metsolaa ottamaan näkyvän kehitysloikan. Tapparassa kahden kauden aikana oli Harri Säterin vuoro saada arvokasta oppia.

”Hienoja muistoja jokaisesta. Vuodessa ei kenestäkään kukaan huippua tee, mutta aina jotenkin voi auttaa. Viime kaudella pääsin vasta alkuun Darcy Kuemperin kanssa. Paljon jäi työtä tekemättä, mutta hyvä hänelle, että hän sai unelmapestin Washingtonista”, Parkkila viittaa Stanley Cupin torjuneeseen vahtiin.

Ensi kaudella Coloradolla ei nykytiedoilla ole selvää ykkösmaalivahtia.

Pavel Francouz ja Aleksandr Georgijev ovat lähtötilanteessa tavallaan kakkosia. Kausi näyttää, kumpi ottaa enemmän peliaikaa. Justus Annusellakin voi olla mahdollisuuksia, jos esitykset AHL:ssa ovat riittävän hyviä.”

Monet fanit kyselevät Parkkilalta: ”Tuotko Stanley Cupin ensi vuonnakin Tampereelle?”

”Palkkakatto pakottaa aina tekemään jotain muutoksia joukkueeseen, mutta itselläni on vahva tunne, että hyvä mahdollisuus kannuun on ensi kaudellakin”.

Parkkila elää unelmaansa. Nykyinen sopimus Coloradoon kattaa vielä seuraavat kaksi kautta.

”Haluan valmentaa NHL:ssä niin pitkään kuin mahdollista. Mutta tuulista on tälläkin postilla. Tulevaksi kaudeksi kahdeksan joukkuetta 32:sta vaihtoi maalivahtivalmentajaansa.”

Parkkilan näytöillä nykyinen sopimus tuskin jää hänen viimeisekseen.

Siinä se on: legendaarinen Stanley Cup.

Tamperelaiset Stanley Cupin voittajat Jussi Parkkila ja Ville Nieminen kohtasivat yleisötilaisuudessa.

Uusin voittaja on kaiverrettuna Stanley Cup -pokaaliin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut