Patrik Laineen NHL-ura jatkuu Columbuksessa – sopimuksen arvo 34 miljoonaa dollaria

Columbus Blue Jackets tiedotti Laineen jatkosopimuksesta myöhään perjantai-iltana.

Patrik Laineen ura jatkuu Columbus Blue Jacketsissa.

22.7. 21:49 | Päivitetty 22.7. 22:42

Tamperelaiskiekkoilija Patrik Laine jatkaa uraansa NHL:ssä pelaavassa Columbus Blue Jacketsissa kauden 2025–26 loppuun saakka.

Seura tiedotti 24-vuotiaan suomalaishyökkääjän nelivuotisesta ja 34,8 miljoonan Yhdysvaltain dollarin eli noin 34 miljoonan euron arvoisesta jatkosopimuksesta myöhään perjantai-iltana.

”Yksi tämän kesän prioriteeteistamme oli saada jatkosopimus Laineen kanssa. Hän on erityinen pelaaja, yksi todelliseen eliittiin kuuluvista maalintekijöistä NHL:ssä, ja hän on sopeutunut joukkueeseemme hyvin saapumisestaan lähtien”, Blue Jacketsin general manager eli seurajohtaja Jarmo Kekäläinen kertoo seuran verkkosivuilla.

Laine siirtyi Blue Jacketsiin Winnipeg Jetsistä tammikuussa 2021. Hän on pelannut ”sinitakkien” paidassa 101 NHL:n runkosarjan ottelua tehoin 36+41=77.

”Hän on olennainen osa rakentamaamme joukkuetta, emmekä voisi olla tyytyväisempiä siitä, että hän jatkaa Blue Jacketsissa myös tulevaisuudessa”, Kekäläinen sanoo.

Laine on tehtaillut Blue Jacketsissa pisteitä ottelukohtaisella keskiarvolla 0,76. Lukema on ohiolaisseuran historian neljänneksi korkein Artemi Panarinin (1,06), Ray Whitneyn (0,93) ja Rick Nashin (0,81) jälkeen.

Kuuden NHL-kauden aikana Laine on pelannut kaikkiaan 407 runkosarjan ottelua tehoin 176+151=327 ja 24 pudotuspeliottelua pistein 8+8=16.

Laine varattiin NHL:ään kesän 2016 varaustilaisuuden toisena pelaajana. Hän on saavuttanut leijonapaidassa MM-hopeaa keväällä 2016 ja alle 20-vuotiaiden MM-kultaa saman vuoden alussa. Lisäksi palkintokaapista löytyy alle 18-vuotiaiden MM-hopea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut