Oliko Coloradon huikea voitto­maali sääntöjen­vastainen? Näin NHL kommentoi

Colorado Avalanche voitti neljännen finaalin jatkoerässä, mutta voittomaali aiheutti keskustelua.

Colorado Avalanche juhli neljännen finaalipelin voittoa. Mestaruus on yhden voiton päässä.

23.6. 10:37

Colorado Avalanche tarrasi NHL:n mestaruuteen kaatamalla Tampa Bay Lightningin neljännessä finaalissa jatkoerässä maalein 3–2. Avalanche johtaa finaalisarjaa voitoin 3–1, kun mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Neljännen finaalin sankariksi nousi neljä peliä loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Nazem Kadri, joka sivalsi taidokkaan voitto-osuman ajassa 72.02 Artturi Lehkosen syötöstä.

Maali oli siitä erikoinen, että pelaajat tai tuomarit eivät heti tajunneet kiekon todella menneen maaliin. Vasta hetken ihmettelyn jälkeen Colorado pääsi aloittamaan juhlat.

Ottelun jälkeen keskustelua on aiheuttanut voitto-osumaa edeltäneet sekunnit. Videomateriaalin perusteella näyttää siltä, että Kadri olisi hypännyt kaukaloon selvästi ennen kuin hänen kanssaan vaihtanut Nathan McKinnon tuli pois.

McKinnon ei ollut ehtinyt pois kaukalosta, kun Kadri sai jo kiekon lapaansa ja murtautui maalintekoon. Näin ollen Avalanchella olisi ollut liikaa pelaajia jäällä voittomaalin syntyessä.

Lightningin päävalmentaja Jon Cooper oli ottelun jälkeen liikuttuneessa mielentilassa.

”Tämä sattuu enemmän kuin muut (tappiot). Tiedätte, mitä tarkoitan, kun näette voittomaalin. Sydämeni särkyy pelaajien puolesta, koska meidän pitäisi todennäköisesti edelleen pelata”, Cooper totesi lehdistötilaisuudessa.

NHL otti kantaa monia puhuttaneeseen tilanteeseen.

”Liian monta pelaajaa kentällä -jäähyn viheltäminen on kiinni erotuomarien arviosta. Ottelun neljä erotuomaria kertoivat ottelun jälkeen, etteivät he olleet nähneet voittomaalin syntyessä liikaa pelaajia jäällä. Päätös ei ole erotuomareiden tarkistettavissa”, NHL tiedotti.

Colorado voi ratkaista Stanley cupin mestaruuden itselleen lauantaiaamuna Suomen aikaa pelattavassa viidennessä ottelussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut