Aleksander Barkov ei voittanut toistamiseen arvostettua NHL-palkintoa – Sai kuitenkin useita ääniä ykkössijalle

Selke Trophy -palkinnon voitti Bostonin Patrice Bergeron.

Floridan Aleksander Barkov oli NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän äänestyksessä kolmas.

6.6. 10:25

Aamulehti

Florida Panthersin NHL-joukkueen suomalaiskapteeni Aleksander Barkov oli kolmas NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän äänestyksessä. NHL julkisti äänestystuloksen sunnuntaina. Palkinnosta äänestivät NHL-toimittajat.

Barkov voitti Selke Trophynä tunnetun parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnon viime kaudella ja oli taas kärkikolmikossa.

Palkinnon voitti Boston Bruinsin konkari Patrice Bergeron. Valinta oli Bergeronille jo uran viides, jolla hän nousi kaikkien aikojen ykköseksi kyseisen palkinnon saajissa. Hän ohitti neljä kertaa palkitun Bob Gaineyn.

”Tämä on yksilöpalkinto, mutta sitä ei voi voittaa ilman joukkuekavereiden apua. Tämä on kunnia ja vetää nöyräksi”, Bergeron kommentoi NHL:n verkkosivuilla palkintoaan.

Bergeron oli äänestyksessä ylivoimainen. Hän sai 1 789 pistettä, kun toiseksi sijoittunut Galgary Flamesin ruotsalaishyökkääjä Elias Lindholm sai 878 pistettä. Barkov sai pisteitä 746.

Barkov arvioitiin äänestyksessä kymmenesti parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi ja hän keräsi eniten kakkossijoja, yhteensä 52.

Bergeron sai peräti 160 ykkössijaa, Lindholm puolestaan 21.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut