Joona Luoto teki NHL-sopimuksen

Luodon ja Columbuksen välinen sopimus on kaksisuuntainen ja yhden vuoden mittainen.

Joona Luoto oli Tapparan avainpelaajia mestaruuteen päättyneissä pudotuspeleissä.

1.6. 17:19 | Päivitetty 1.6. 17:29

Tapparassa viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut Joona Luoto on tehnyt NHL-sopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa. Seura julkisti Luodon sopimuksen keskiviikkona iltapäivällä.

Luodon, 24, sopimus on yksivuotinen ja kaksisuuntainen. Viimeksi mainittu tarkoittaa sitä, että Luodon palkka on eri NHL:ssä ja farmiliiga AHL:ssä.

Vahva 190-senttinen laitahyökkääjä Luoto valittiin keväällä miesten jääkiekkoliigan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kaudella 2019–2020 hän pelasi Winnipeg Jetsissä 16 NHL-ottelua ilman tehopisteitä.

Seuraavalla kaudella Luoto jämähti koronatartuntojen varalle luotuun vararyhmään, joka matkusti NHL-joukkueen mukana ja toteutti tiukkaa koronaprotokollaa, muttei päässyt pelaamaan NHL:ssä tai farmisarja AHL:ssä.

”Se oli erikoista aikaa. En tiennyt välillä, olenko jääkiekkoilija vai mikä hupiukko minä olen”, Luoto muisteli Aamulehdelle.

Lue lisää: ”En tiennyt välillä, olenko jääkiekkoilija vai hupiukko” – Tapparan Joona Luoto koki NHL:ssä ”vankilan”, joka vei jääkiekosta kaiken hauskuuden

Columbuksen urheilujohtaja Jarmo Kekäläinen oli hiljattain Tampereella jääkiekon MM-kisojen yhteydessä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut