Ilveksen ja Tapparan nuoret lupaukset matkaavat NHL:n draft-leirille Buffaloon

Jani Nyman ja Topi Rönni ovat varattavissa tulevan kesän NHL-draftissa.

Jani Nyman pelasi kuluneella kaudella paljon lainalla Kooveessa Mestistä Ilveksen sopimuspelaajana.

1.6. 16:00

NHL-jääkiekkoliigan uusien pelaajien varaustilaisuus eli draft järjestetään tänä kesänä Montrealissa 7.–8. heinäkuuta. Maanantaina Buffalossa alkoi draftia edeltävä lähes viikon mittainen leiri, jonne on kutsuttu 96 pelaajaa antamaan näyttöjä NHL-seuroille. Draftileiri järjestetään nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019, sillä kahtena viime vuonna koronaviruspandemia esti tapahtuman.

Mukana pelaajajoukossa on seitsemän suomalaispelaajaa. Buffalossa asemiaan draftia varten pyrkivät parantamaan hyökkääjät Joakim Kemell (JYP), Brad Lambert (Pelicans), Jani Nyman (Ilves), Topi Rönni (Tappara) ja Aleksanteri Kaskimäki (HIFK), puolustaja Otto Salin (HIFK) sekä maalivahti Topias Leinonen (JYP). Tulevalle kaudelle Tapparaan siirtyvä puolustaja Kasper Kulonummi sai leirikutsun, mutta pelaajalistan mukaan hän ei päässyt paikalle.

JYPissä jo liigankin makuun päässyt Leinonen on leiriporukassa harvinaisuus, sillä leirillä on mukana vain kolme maalivahtia. Suomalaisista tulevan draftin kärkinimiä ennakkoarvioissa ovat olleet JYP-lupaus Kemell ja Pelicansissa viime kauden päättänyt Lambert.

Liigan TPS:n slovakialaisnuorukainen Juraj Slafkovsky on myös arvioitu korkealle varausten joukossa, ja Slafkovsky on myös mukana leirillä, samoin kuin useimmissa ennakkoarvioissa draftin ykkösvaraukseksi nostettu kanadalaissentteri Shane Wright.

”Tämä on viimeinen suuri näyttöpaikka ennen NHL-draftia, ja se on viikko täynnä haastatteluita, lääkärintarkastuksia ja kuntotestejä. Niissä pelaajat pääsevät vuorovaikutukseen seurahenkilöstöjen kanssa, ja NHL-seurat oppivat niin paljon kuin mahdollista liigamme tulevista tähdistä”, NHL:n kykyjenetsintäosaston johtaja Dan Marr tiivisti draftileirin liigan sivustolla.

Draftin ykkösvaraus on Montreal Canadiensilla. Toisena draftaa New Jersey Devils ja kolmantena Arizona Coyotes.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut