Aleksander Barkovin on noustava varjoista – tämä seikka hämmentää Floridan konttauksessa

Floridan johtavat pelaajat vaeltavat varjoissa ja valmennuksella on mennyt sormi suuhun.

Aleksander Barkovin Florida on kovan paikan edessä Washington Capitalsia vastaan.

8.5. 18:33 | Päivitetty 8.5. 21:49

Aamulehti

NHL:n runkosarjan ykkönen. Yksi modernin ajan tehokkaimmista hyökkäyksistä. Pian Stanley Cupin voittaja?

Siltä näytti Florida Panthersin meno viikko takaperin. Sitten alkoivat NHL:n pudotuspelit, ja tällä menolla jäljelle jää vain hämmentävä kysymys: mitä ihmettä oikein tapahtui?

Tamperelaistähti Aleksander Barkovin kipparoima joukkue on kyykännyt pahasti Washington Capitalsia vastaan ensimmäisellä kierroksella. Floridalle on jäänyt runkosarjarallattelu päälle, eikä joukkue ole vielä kertaakaan löytänyt pudotuspelivaihdetta silmään. Koko vaihdekeppi tuntuu olevan hukassa.

Kokenut Washingtonin joukkue on ottanut Floridalta vauhdin, ilon ja hurmoksen pois tylyllä, mutta yksinkertaisella tavalla. Panthers-nippu on jäänyt surffailemaan mukavuusalueelle tiiviin Capitals-puolustuksen edessä. Kukaan Floridan joukkueessa ei ole tällä hetkellä valmis maksamaan minkäänlaista hintaa maaleista ja pudotuspelimenestyksestä.

Floridan piti olla valmis menestymään. Vuosi sitten joukkue taipui ensimmäisellä kierroksella Tampa Bay Lightningille, joka marssi sittemmin mestariksi. Kyseessä oli yksi viime vuosien hurjimmista pudotuspelisarjoista. Florida ei antanut periksi askeltakaan.

Hämmentävää on, että tuo sarja ei näytä jättäneen Floridaan minkäänlaista muistijälkeä, millä tavalla näitä pelejä ratkotaan. Jos otteluista Tampa Bayta vastaan ei jäänyt mitään käteen, vika ei ole opissa, vaan opiskelijoissa.

Noviisipäävalmentaja Andrew Brunettella ja hänen tiimillään on mennyt sormi syvälle suuhun. Ketjulotto alkoi hyvissä ajoin, mikä sekoitti pakkaa entisestään. Runkosarjassa rakennettu pelillinen ja henkinen selkänoja on ollut hämmentävä heikko.

Johtavien pelaajien on syytä herätä kevääseen. Floridan pelaajat vuoron perään karttavat vastuuta ja odottavat, että vieruskaveri taikoisi jotain. Erikoistilannepelaaminen sakkaa pahasti niin ali- kuin ylivoimalla.

Myös Aleksander Barkov on ollut kaukana parhaastaan. Tamperelaiselta on vielä yksi askel ottamatta urallaan. Hänen pitää nousta esiin myös tiukassa pudotuspelimaailmassa.

Floridan onneksi voitot ovat vasta 2–1 Washingtonille, joten joukkueella on aikaa ryhdistäytyä. Joukkueet kohtaavat neljännen kerran maanantain ja tiistain välisenä yönä, ja silloin Floridan esityksen on oltava jo aivan erilainen kuin tähän asti nähty.

Panthers ei ole voittanut pudotuspelisarjaa sitten kevään 1996, ja tällä tahdilla putki vain jatkuu. Stanley Cup -puheet voidaan toistaiseksi unohtaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut