Lehkonen avasi Coloradon maalihanat, joukkue on enää yhden voiton päässä jatkosta

Colorado peittosi Nashvillen maalein 7-3.

Coloradon Artturi Lehkonen (62) ja Erik Johnson (6) juhlivat Nazem Kadrin (91) maalia pelin toisessa erässä Nashvillessa.

8.5. 7:26

Helsinki/Nashville

Yhdysvalloissa jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche on yhden voiton päässä pudotuspelien seuraavasta kierroksesta. Colorado kaatoi Nashville Predatorsin vieraskaukalossa maalein 7–3 ja johtaa nyt ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaa voitoin 3–0.

”Uuvutimme heidät tänä iltana”, Coloradon valmentaja Jared Bednar sanoi liigan sivuston mukaan.

”Jälleen hyvä hyökkäysmentaliteetti, ja otimme sen, mitä he meille antoivat”, emme pelänneet laittaa kiekkoa verkkoon.

Coloradon avausmaalista vastasi Artturi Lehkonen, joka laukoi 1–0-maalin ylivoimalla, kun aloituserää oli pelattu lähes 11 minuuttia. Noin viiden minuutin päästä Colorado oli jo 2–0-johdossa. Nashville pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa ensimmäisen erän lopulla.

Nashvillen suomalaisvahvistus Eeli Tolvanen tasoitti pelin 2–2-lukemiin toisen erän alussa. Toisessa erässä tehtiin yhteensä viisi maalia, ja sen päätteeksi Avalanche oli 5–3-johdossa. Nashville kynäili päätöserässä vielä kaksi maalia.

Coloradon Mikko Rantanen nappasi pelistä kaksi syöttöpistettä, ja Nashvillen Mikael Granlund kerrytti tehosaldoaan yhdellä maaliin johtaneella syötöllä.

Ottelussa eniten tehopisteitä takoi Avalanchen ruotsalainen Gabriel Landeskog, joka teki kaksi maalia ja oli auttamassa kahdessa maalissa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran paikallista aikaa maanantaina, ja Avalanchella on mahdollisuus katkaista ottelusarja.

Kakon maali ei tuonut lohtua Rangersille

Pittsburghissa kotijoukkue Penguins vahvisti asemiaan ottelusarjassa New York Rangersia vastaan. Pittsburgh vei newyorkilaisista maalein 7–4 ja siirtyi sarjassa johtoon voitoin 2–1.

Penguins pääsi johtoon, kun aloituserää ei ollut pelattu kahtakaan minuuttia. Kun erää oli pelattu noin viisi minuuttia, Rangersin Kaapo Kakko pääsi tasoittaman pelin, mutta Pittsburgh teki erässä vielä kolme maalia lisää.

Toinen erä oli Rangersin maalijuhlaa, sillä se heilutti Penguinsin verkkoa kolmesti ja nousi erän päätteeksi 4–4-tasalukemiin. Pittsburgh pääsi kuitenkin tekemään vielä kolme maalia päätöserässä.

Eniten tehopisteitä pelissä keräsi Penguinsin kanadalainen Jeff Carter, joka teki kaksi maalia ja otti yhden syöttöpisteen.

Rangersilla on paikallista aikaa maanantaina seuraavan kerran mahdollisuus tasoittaa ottelusarja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut