NHL keskeyttää yhteistyön venäläisten liiketoiminta­kumppaniensa kanssa

Liiga sulkee venäjänkielisiä mediasivustojaan, eikä Venäjää harkita minkään tulevan NHL-kilpailun tapahtumapaikaksi.

Jääkiekkoliiga NHL on ilmoittanut keskeyttävänsä yhteistyön venäläisten liiketoimintakumppaniensa kanssa. NHL:n logo kuvattiin Washingtonissa lokakuussa 2019.

1.3. 6:32

STT

NHL tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja keskeyttää välittömästi kaiken yhteistyön venäläisten liiketoimintakumppaniensa kanssa, jääkiekkoliiga kertoo verkkosivuillaan.

Liiga kertoo myös sulkevansa toistaiseksi venäjänkieliset digitaaliset mediasivustonsa ja sosiaalisen median kanavansa. Venäjää ei myöskään harkita minkään tulevan NHL-kilpailun tapahtumapaikaksi.

Tiedotteen mukaan liiga on myös huolissaan venäläispelaajiensa hyvinvoinnista ja painottaa näiden pelaajien pelaavan liigassa joukkueidensa edustajina, ei Venäjän.

”Ymmärrämme, että heidät asetetaan perheineen äärimmäisen vaikeana asemaan”, NHL kertoo lausunnossaan.

Sulkevat peliensä ulkopuolelle

Urheilujärjestöt ovat reagoineet voimakkaasti Venäjän sotatoimiin Ukrainassa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF sulki myöhään maanantaina Venäjän ja tämän naapurimaan Valko-Venäjän liiton alaisten kilpailujen ulkopuolelle. Liiton hallituksen tekemä päätös koskee Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukkueita ja seurajoukkueita. Valko-Venäjä on Venäjän läheinen liittolainen ja antanut muun muassa Venäjän hyökätä Ukrainaan rajojensa sisältä.

Lue lisää: Venäjää ja Valko-Venäjää ei nähdä jääkiekon MM-kisoissa Suomessa

Päätöksen myötä joukkueet eivät pelaa ensi toukokuussa Suomessa järjestettävissä miesten MM-kilpailuissa. Suomen, Ruotsin ja Tshekin jääkiekkoliitot päättivät jo aiemmin maanantaina lopettaa yhteistyönsä Venäjän jääkiekkoliiton ja sen maajoukkueiden kanssa.

Jokerit jätti KHL-kauden kesken

Ukrainan sota on vaikuttanut laajasti myös venäläisen KHL:n Venäjän ulkopuolisiin joukkueisiin. Esimerkiksi helsinkiläinen Jokerit ilmoitti perjantaina jättävänsä kauden kesken ja maanantaina seura purki yhteensä 15 pelaajansa sopimukset. Aiemmin Jokerit oli jo päästänyt menemään päävalmentajansa.

Lue lisää: Päätös: Jokereiden kausi KHL-liigassa on ohi – pudotuspelejä ei nähdä Suomen tv:ssä

KHL:n on jättänyt myös muun muassa latvialainen Riian Dinamo, jonka pelaajien joukossa oli myös suomalaisedustusta.

Jääkiekkoliitto kertoi viime viikolla poistavansa Leijonien mestaruuksia symboloivat paidat ja mestaruusviirit Hartwall-areenan katosta. Jokerit pelasi KHL:n kotiottelunsa Hartwall-areenalla.

Lue lisää: Jääkiekkoliitto poistaa Leijonien paidat Hartwall-areenan katosta – puntarissa myös MM-kisojen Helsingin lohkon kohtalo

Hartwall-areena nimellä tunnetun hallin on vuodesta 2013 omistanut Arena Events oy. Yhtiön omistavat Venäjän sotatoimien takia lännen pakotelistalla oleva Gennadi Timtshenko sekä Arkadi ja Boris Rotenberg. He ostivat hallin sen rakennuttaneelta Harry Harkimolta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut