Patrik Laine puhui ensimmäisen kerran isänsä kuolemasta - NHL - Aamulehti

Patrik Laine palasi harjoituksiin ja puhui ensimmäisen kerran isänsä kuolemasta

Laine on ollut sivussa NHL-otteluista marraskuun alkupuolelta lähtien.

Patrik Laine kertoo menettäneensä tärkeimmän tukijansa. Kuva heinäkuulta 2021.

14.12.2021 8:57

Columbus Blue Jacketsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine puki maanantaina jääkiekkovarusteet päälleen ensimmäisen kerran sitten marraskuun alun. Hän osallistui Columbuksen harjoituksiin.

Taukoa tuli ensin loukkaantumisen takia. Myöhemmin marraskuussa saapui suru-uutinen: Laineen isä, Harri Laine, 54, oli kuollut.

Lue lisää: Patrik Laineen isä Harri Laine on kuollut

Maanantaina Laine kertoi ensimmäisen kerran isästään kuoleman jälkeen.

”Hän oli aina ykkösfanini ja tukijani”, Laine sanoi NHL.comin haastattelussa.

”Ei sillä, etteivätkö äitini ja siskoni myös olisivat olleet, mutta jääkiekko oli meidän juttumme ja intohimomme. En olisi täällä ilman häntä. Hän katsoi aina otteluni jo siitä lähtien, kun olin lapsi. Hän heräsi öisin katsomaan NHL-pelini; se oli varmasti rankkaa. Parhaan ystäväni menettäminen, se on rankkaa.”

Laine sanoo, että nyt hän pyrkii etsimään keinoja toipumiseen.

”Täytyy ajatella hyviä asioita ja muistoja. Kaikki kaipaavat häntä. Se on kaikilla päällimmäisenä.”

Yksi keino toipumiseen Laineella on paluu jäälle. Maanantain harjoituksissa Laine muun muassa laukoi rangaistuslaukauksen maaliin harjoitusten päätteeksi.

”Se oli todella hauskaa. Melkein kuusi viikkoa meni, kun en ollut joukkueen mukana. Viime aikojen kokemusteni jälkeen on hienoa olla näiden kaverien kanssa”, Laine sanoi.

”He [Columbuksen pelaajat] ovat olleet suurena tukena minulle ja perheelleni, joten on aina hienoa tulla takaisin, kun otetaan vastaan avosylin.”

Laineen arvioidaan toipuneen täysin loukkaantumisestaan, mutta paluu NHL-otteluihin ei välttämättä tapahdu samantien. Päävalmentaja Brad Larsen haluaa vielä kuitenkin varmistua, että kaikki on kunnossa sen suhteen.

”On hyvä saada hänet takaisin toiseen perheeseensä ja siten saada normaaliutta elämään. Lisäksi oli hienoa nähdä hänet hymyilemässä ja pitämässä hauskaa.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut