Iloinen uutinen: Aleksander Barkov vältti pahimman, joukkuekaveri suri suomalaiskapteenin polvivammaa - NHL - Aamulehti

Iloinen uutinen: Aleksander Barkov vältti pahimman, joukkuekaveri suri suomalaiskapteenin polvivammaa

Floridan Aleksander Barkov kolautti polvensa ja jätti ottelun Islandersia vastaan kesken. Suomalaiskapteenia odottaa viikkoja kestävä sairausloma.

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov talutettiin pukukoppiin.

17.11. 20:39

STT

Kaapo Kakko pelasi NHL-jääkiekkokauden ensimmäiset kymmenen ottelua ilman tehopisteitä, mutta teki toisessa peräkkäisessä ottelussa maalin, kun hänen joukkueensa New York Rangers nujersi Montreal Canadiensin 3–2.

Kakko laukoi kauden toisen maalinsa Artemi Panarinin syötöstä ja vei Rangersin 1–0-johtoon avauserässä.

”En puhu vain parista viime ottelusta, mutta koko joukkue pelaa mahtavasti juuri nyt. Voitamme pelejä, ja koko joukkueen tunnelma on hyvä”, Kakko sanoi NHL:n nettisivuilla.

20-vuotias kolmannen kauden hyökkääjä teki viime kaudella 48 NHL-ottelussa yhdeksän maalia, mutta kuluva kausi alkoi häneltä tehottomasti.

”Olen odottanut näitä maaleja. Menen maalille ja kaverit löytävät minut, eikä minun tarvitse kuin laukoa tyhjään maaliin. Joskus se on näin helppoa”, Kakko sanoi.

”Nyt puhun vain meidän ketjustamme: saimme paljon paikkoja, mutta teimme vain yhden maalin joten se ei ollut parasta, mutta teimme kuitenkin tarpeeksi voittaaksemme”, Kakko jatkoi.

Rangersin valmentaja Gerard Gallant oli samaa mieltä Kakon kanssa joukkueensa edistymisestä.

”Joukkueen pelaajat ovat oppineet tuntemaan toisensa aika hyvin. Juuri nyt kaikki loksahtaa paikoilleen. Mielestäni pelasimme todella hyvän ottelun tänä iltana”, Gallant sanoi.

Barkovin peli jäi kesken

Aleksander Barkov syötti Florida Panthersin ensimmäisen maalin, mutta joutui jättämään pelin New York Islandersia vastaan kesken loukkaantumisen takia. Panthers voitti 6–1 ja on voittanut kauden kaikki kahdeksan kotiotteluaan.

Barkov joutui toisessa erässä jättämään pelin kesken sen jälkeen, kun hän oli kolauttanut polvensa Rangersin Scott Mayfieldin polveen. Suomalaiskapteenin polven väännyttyä ikävään asentoon Barkovin nähtiin kävelevän ottelun jälkeen, ja keskiviikkona selvisi, että suomalaiskapteenia odottaa viikkoja kestävä sairausloma.

Panthersin päävalmentajana toimiva Andrew Brunette kertoi, että Barkovin vamma ei vaadi leikkausta.

”On vaikeaa menettää hänet. Hän on johtajamme ja paras pelaajamme. Tarvitsemme häntä päästäksemme sinne minne haluamme”, Panthersin Patric Hörnqvist sanoi NHL:n nettisivuilla ottelun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut