Toronto vei NHL-jäällä vierasjoukkue Montrealia - NHL - Aamulehti

Ovetshkin nousi NHL:n kaikkien aikojen maalipörssin viidenneksi, Puljujärvi osui heti

Osa pelaajista joutui jättämään kauden avauksen väliin koronaprotokollan takia rokotuksista huolimatta.

Aleksandr Ovetshkin tuuletti toista maaliaan ottelussa New York Rangersia vastaan.

14.10. 6:05

Aleksandr Ovetshkin laukoi kaksi maalia ja nousi Marcel Dionnen ohi NHL-jääkiekkoliigan kaikkien aikojen maalipörssin viidenneksi, kun hänen joukkueensa Washington Capitals jyräsi New York Rangersin 5–1 kummankin joukkueen kauden ensimmäisessä runkosarjapelissä.

"Nautin ajastani. Tietenkin on valtava etuoikeus olla sillä listalla, mutta kuten aina sanon, peli kerrallaan ja päivä kerrallaan”, Ovetshkin sanoi NHL:n nettisivuilla.

Ovetshkin nosti maalimääränsä 732:een ja myös syötti kaksi maalia. Hänen edellään ovat enää Brett Hull (741 maalia), Jaromir Jagr (766), Gordie Howe (801) ja Wayne Gretzky (894).

"Olen ollut täällä vasta lyhyen aikaa, ja tuntuu että joka ilta jaamme hänelle tunnustusta jostakin, jonkun ohittamisesta tai jonkin erityisen asian saavuttamisesta. Tuolla listalla nouseminen on todella iso saavutus”, toista vuotta Capitalsia valmentava Peter Laviolette sanoi.

Laviolette saavutti itsekin yhden merkkipaalun. Hänestä tuli kaikkien aikojen eniten NHL-pelejä voittanut yhdysvaltalaissyntyinen päävalmentaja 674 voitolla, mikä jätti John Tortorellan kakkoseksi.

Puljujärvi osui

Edmontonin Jesse Puljujärvestä tuli tämän kauden ensimmäinen suomalainen maalintekijä NHL:ssä. Puljujärvi nosti paluukiekosta Oilersin 1–0-johtoon Vancouver Canucksia vastaan. Oilers menetti 2–0-johdon, mutta otti lopulta 3–2-voiton voittolaukauskisan jälkeen.

NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi kauden avauksen alla, että vain neljältä NHL-pelaajalta puuttuu koronavirusrokote ja että kaikki erotuomarit sekä pelaajien kanssa tekemisissä olevat joukkueiden työntekijät ovat rokotettuja.

Tästä huolimatta Seattle Krakenin Jared McCann, Jamie Oleksiak, Joonas Donskoi ja Calle Järnkrok sekä Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon joutuivat kauden avauksen edellä koronavirusprotokollaan. McCann, Oleksiak ja Donskoi pääsivät kaukaloon, kun Seattle hävisi seurahistorian ensimmäisessä ottelussa 3–4 Vegas Golden Knightsille. MacKinnon joutui jäämään sivuun Coloradon kauden avausottelusta, joka toi joukkueelle 4–2-voiton Chicago Blackhawksista.

Coloradon Mikko Rantasen paidassa oli MacKinnonin poissaolon vuoksi toisen varakapteenin A-kirjain, ja suomalaishyökkääjälle merkittiin yksi syöttöpiste. Coloradon Sampo Ranta pelasi ensimmäisen NHL-runkosarjaottelunsa.

"Korostamme edelleen sitä tosiasiaa, että kaikkien pitää olla valppaina, erityisesti silloin kun joukkueet matkustavat. Meidän täytyy ottaa tämä hyvin vakavasti”, Bettman muistutti ja kiitti NHL:n pelaajayhdistystä yhteistyöstä rokottamisessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos