Florida kukisti Columbuksen: Laine jahtasi turhaan maalia, tällin saanut Barkov ryöstettiin - NHL - Aamulehti

Florida kukisti Columbuksen: Laine jahtasi turhaan maalia, tällin saanut Barkov ryöstettiin

Maalivahdit Korpisalo ja Bobrovski pitivät joukkueitaan pystyssä.

Patrik Laine (vas.) ja Aleksander Barkov kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella.

10.3. 4:54

Aamulehti

Floridan erinomainen kausi sai jatkoa Columbuksessa, kun vierasjoukkue juhli 4–2-voittoa. Peli olisi hyvin voinut päättyä vaikka 6–6, niin paljon maalipaikkoja se sisälsi.

Tamperelaistähdet Patrik Laine ja Aleksander Barkov jäivät pisteittä. Näin Barkovin kuuden pelin pisteputki katkesi ja Laineen pisteetön putki venyi seitsemään.

Barkovilla oli alussa loistopaikka tehdä maali, mutta Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo torjui mailallaan, kun koko veräjä ammotti tyhjyyttään.

Korpisalo teki myöhemmin pelissä saman tempun Panthersin Gustav Forslingille.

Korpisalon torjunnat:

Barkov sai ensimmäisessä erässä myös kovan tällin törmättyään kotijoukkueen Boone Jenneriin. Florida-kippari jätti muutaman vaihdon välistä, mutta palasi varsin pian tositoimiin. Kenties kolhun takia Barkovilla ei ollut paras iltansa, ja hänen kenttänsä antoi monta maalipaikkaa Columbukselle. Tästä huolimatta Barkov sai teholukeman +1 ja peliaikaa tuli runsaat 19 minuuttia. Hänen laidoillaan pelasivat Mason Marchment ja Carter Verhaeghe, joka viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Laine pääsi vauhtiin pelin edetessä. Toisessa erässä hän osui kerran tolppaan Oliver Björkstrandin tarjoilusta. Ketjun kolmas lenkki oli Riley Nash. Päätöserässä Laine sai tuulettaa jäällä Björkstrandin 2–3-kavennusta.

Lopussa Blue Jackets yritti tasoitusta ylivoimalla. Laine kokeili kolmeen otteeseen, mutta maali jäi tekemättä. Yhden vedoista blokkasi Floridan Radko Gudas, yksi osui joukkuekaveri Jenneriin ja yhden torjui Sergei Bobrovski, joka pelasi mainion ottelun Floridan maalilla. Bobrovski siirtyi Panthersiin juuri Blue Jacketsista viime kaudeksi.

Myös Korpisalo oli loistovireessä Juho Lammikon helpohkon avausosuman jälkeen.

Kumpikin joukkue puolusti hatarasti, joten maalivahdit joutuivat koville. Panthers hallitsi suurelta osin kiekkoa, mutta Blue Jackets iski terävästi.

Laineelle kirjattiin lähes 20 minuuttia peliaikaa, josta 4,5 minuutti ylivoimalla. Hän laukoi kuudesti, kun edellisessä kolmessa pelissä vetoja tuli yhteensä vain neljä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut