Florida löi kahdella voitolla puumerkin pöytään – Yksi tilasto paljastaa ison muutoksen - NHL - Aamulehti

Florida löi kahdella voitolla puumerkin pöytään – Yksi tilasto paljastaa ison muutoksen

Aleksander Barkov saavutti Olli Jokisen seuran pistetilastossa.

Patric Hörnqvist (edessä) ja Aleksander Barkov ovat siivittäneet Floridaa kovaan lentoon.

16.2. 18:27

Aamulehti, STT

Florida Panthers on ollut yksi NHL:n alkukauden positiivisimmista ilmestyksistä. Moni povasi, etteivät Panthersin eväät riitä pudotuspeleihin, mutta ainakin startti lupaa hyvää. Florida on kerännyt 13 pelistä hienot 20 pistettä ja sen pistekeskiarvo on koko sarjan kovimpia.

Ensimmäisenä silmiin pistää joukkueen tasaisuus, sillä Panthers on taistellut voitosta yhtä vaille kaikissa otteluissa. Puolustavan mestarin Tampa Bayn lyöminen kahdesti kolmessa ottelussa on erinomainen suoritus.

Panthersin nippu uudistui varsin paljon täksi kaudeksi. Toistaiseksi tärkeimmäksi hankinnaksi on osoittautunut ruotsalainen panssarivaunu Patric Hörnqvist, joka on tuonut leveyttä ja maalinedustan osaamista. Hän on tehnyt kuusi maalia ja antanut yhtä monta syöttöä. Osumista neljä on tullut ylivoimalla.

Ehkä parhaiten Hörnqvistin merkitystä alleviivaa Panthersin ylivoimaprosentti 29,7, joka on sarjan kuudenneksi paras. Floridan puolustajat ovat tehneet jo neljä yv-maalia, kun viime kaudella niitä tuli yhteensä kolme.

Joukkueella on kaksi vahvaa tulosyksikköä, joista ensimmäistä johtaa kippari Aleksander Barkov (5+9). Hänen laidoillaan Carter Verhaeghe (7+5) ja Anthony Duclair (1+6) ovat päässeet hyvin sisään ryhmään.

Barkovin pitkäaikainen tutkapari Jonathan Huberdeau (5+12) on ollut vauhdissa kakkosketjussa yhdessä Hörnqvistin (6+6) ja Alexander Wennbergin (3+3) kanssa.

Huomionarvoista on myös Eetu Luostarisen (2+4) kelpo peli kolmosen keskellä.

Floridan oma pää ei edelleenkään pidä kovin hyvin, mutta päästettyjen maalien keskiarvo 3,00 on sentään liigan keskikastia eikä pohjasakkaa.

Maalilla Chris Driedger on pysäyttänyt kiekkoja 92,6 prosentin varmuudella ja haastanut kunnolla Sergei Bobrovskia (88,4). Peliminuutit ja voitot ovat menneet lähes tasan kaksikon kesken.

Barkov tavoitti Jokisen

Barkov palasi parin pisteettömän pelin jälkeen teholuvuille perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun hän kirjasi 1+1 Panthersin voittaessa Tampa Bayn 6–4. Piste oli sikäli historiallinen, että sillä Barkov nousi Panthersin kaikkien aikojen pistetilastossa jakamaan toista sijaa seuran aiemman suomalaissuuruuden kanssa.

Barkov, 25, aloitti Panthersin riveissä kaudella 2013–14 ja on siitä lähtien edustanut seuraa. Tampa Bay -peli oli hänelle 490:s runkosarjaottelu Panthersissa, ja maaleja on koossa 159 sekä syöttöjä 260.

Yhteispistemäärään 419 ylsi Panthersissa aikoinaan myös Olli Jokinen, joka pelasi seurassa 567 ottelua ja tehoili 188 maalia ja 231 syöttöä. Jokinen on yhä seuran ykkösmaalintekijä kautta aikain, Barkov on tilastossa toisena.

Suomalaiskaksikon edellä Panthers-pisteissä on Jonathan Huberdeau, joka on tehnyt 547 ottelussa 452 (152+300) pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut