Selostaja ehti jo manata, sitten heilahti Laineen maila – Barkovin temppu hämmästytti: ”Videopeliä helpoimmalla tasolla” - NHL - Aamulehti

Selostaja ehti jo manata, sitten heilahti Laineen maila – Barkovin temppu hämmästytti: ”Videopeliä helpoimmalla tasolla”

Tamperelaistähdet olivat paljon esillä yön NHL-kierroksella. Columbus voitti, Florida hölmöili pahasti lopussa. Yhdessä ottelussa nähtiin jäällä historiallisesti peräti kymmenen suomalaista.

Aleksander Barkov (vas.) teki voitto-osuman, Patrik Laine sai maalitilinsä auki uudessa seurassa.

5.2. 4:56 | Päivitetty 5.2. 19:13

Aamulehti

Patrik Laine pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan ja maaliaan Columbuksessa. Blue Jackets kukisti varhain perjantaina Suomen aikaa Dallasin 4–3. Joukkueella on nyt 13 pistettä 12 ottelusta.

Laineen ensimmäinen maali Blue Jacketsin paidassa tuli toisessa erässä onnekkaan pompun jälkeen. Kiekko putosi vastustajan alueella Laineen ulottuville ja hän napautti sen rystyltä sisään ohi Anton Hudobinin 3–1:een.

Viaplayn englanninkielinen selostaja oli juuri ehtinyt sanoa, että toivottavasti Laine ei turhaudu, kun kiekko ei totellut maalitykkiä.

Laineen maali:

Laineen esitys ei täysin vakuuttanut. Dallasin toinen maali lähti tamperelaisen menetyksestä hyökkäysalueella, minkä jälkeen Miro Heiskanen vapautti Aleksandr Radulovin takatolpalle. Venäläinen kavensi 2–3:een.

Muutenkin kiekkoja hukanneen Laineen onneksi Cam Atkinson onnistui heti kolmannen erän alussa palauttamaan kotijoukkueen kahden maalin johdon. Osuma oli Atkinsonin 200:s sinitakeissa. Hän on seuran historian toiseksi tehokkain pelaaja Rick Nashin (289) jälkeen.

Starsin tamperelaissentteri Roope Hintz viimeisteli vieraille yhden osuman. Hän hankki lopussa Dallasille vielä ylivoiman, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä.

Joonas Korpisalo oli jälleen hyvä Blue Jacketsin maalilla.

Kaksi viiden pisteen miestä

Floridassa Panthers taipui Nashvilleä vastaan jatkoajalla 5–6.

Kotijoukkueen kapteeni Aleksander Barkov viimeisteli yhden maalin ja antoi yhden maalisyötön. Molemmat tehopisteet tulivat toisessa erässä ylivoimalla.

Barkov jekutti Nashvillen puolustajaa Matt Benningiä ujuttamalla kiekon tämän jalkojen välistä ja tarjoilemalla pelivälineen Aaron Ekbladille varmaan tekopaikkaan. Puolustaja läväytti Panthersille 3–2-maalin.

– Näytti kuin Barkov olisi pelannut videopeliä helpoimmalla tasolla, joukkuekaveri Keith Yandle kuvaili erätaukohaastattelussa.

Hieman myöhemmin Jonathan Huberdeau (3+2) löysi poikkisyötöllä Barkovin, joka naulasi varmasti 4–3:een.

Pelin lopussa Nashville iski kaksi osumaa ilman maalivahtia ja nousi 5–5:een.

Jälkimmäinen syntyi ylivoimalla, kun Floridan heppoinen haasto ensimmäisestä johti jäähyyn. Kotijoukkue katsoi, että Matt Duchene pelasi korkealla mailalla ennen vieraiden neljättä maalia. Näin ei ollut ja Roman Josin kavennus hyväksyttiin. Pian Duchene tasoitti.

Jatkoajalla Filip Forsberg (2+3) iski Panthersin kannalta katkeran ratkaisun.

Floridalla on 7 pelistä mukavat 12 pistettä.

Barkovin syöttö:

Barkovin maali:

Ottelussa nähtiin peräti kymmenen suomalaista. Tilastoista hyvin perillä oleva jääkiekkotoimittaja Miika Arponen kertoo Twitterissä, että kymmenen suomalaista yhdessä NHL-ottelussa on Suomen ennätys.

Ottelussa pelasivat Floridasta Markus Nutivaara, Aleksander Barkov, Aleksi Heponiemi, Juho Lammikko ja Eetu Luostarinen. Nashvillestä jäällä nähtiin Pekka Rinne, Mikael Granlund, Erik Haula, Juuse Saros ja Eeli Tolvanen, kun molemmat maalivahdit Rinne ja Saros saivat peliminuutteja.

Tulokset

Columbus–Dallas 4–3 (2–0, 1–2, 1–1)

C: Patrik Laine 1+0, Joonas Korpisalo 25/28 torjuntaa.

D: Roope Hintz 1+0, Miro Heiskanen 0+1.

NY Rangers–Washington 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

N: Kaapo Kakko 0+1.

Montreal–Ottawa 2–3 (1–2, 0–1, 1–0)

Toronto–Vancouver 7–3 (2–1, 3–1, 2–1)

Florida–Nashville ja. 5–6 (2–2, 3–1, 0–2, 0–1)

F: Aleksander Barkov 1+1, Markus Nutivaara 0+1. N: Mikael Granlund 0+1, Erik Haula 0+1, Juuse Saros 19/24 torjuntaa, Pekka Rinne 12/12 torjuntaa.

Chicago–Carolina 6–4 (3–1, 0–2, 3–1)

Ch: Kevin Lankinen 30/34 torjuntaa. Ca: Sebastian Aho 1+1.

St. Louis–Arizona 3–4 (0–2, 0–1, 3–1)

A: Antti Raanta 40/43 torjuntaa.

Winnipeg–Calgary 4–1 (0–1, 3–0, 1–0)

C: Juuso Välimäki 0+1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: