HIFK:n Lundell parhaita eurooppalaislupauksia NHL-varaustilaisuudessa - NHL - Aamulehti

Viimeinen lista julki: Anton Lundell yksi Euroopan kärkipelaajista NHL:n varaustilaisuuteen, tamperelaisten osakkeet nousussa

Parhaan suomalaispelaajan odotetaan päätyvän varattavaksi ensimmäisten joukossa.

Anton Lundell Liigan ottelussa HIFK–KooKoo Helsingissä 21. helmikuuta 2020.­

8.4.2020 22:18

Anton Lundellin arvioidaan olevan kolmanneksi paras eurooppalainen kenttäpelaaja tulevan kesän NHL-varaustilaisuudessa. HIFK-pelaaja on korkealla lopullisessa ennakkoarviossa.

NHL Central Scouting on julkaissut uusimman ja viimeiseksi jäävän versionsa varausvuorossa olevien pelaajien keskinäisistä voimasuhteista. HIFK:ta edustava sentteri Lundell on Euroopan kenttäpelaajalistalla kolmantena, edellään vain saksalainen Tim Stützle ja ruotsalainen Alexander Holtz.

Lundellin sijoitus on parantunut pykälällä puolivälin krouvin arviossa. Stützle oli ykkönen tuolloinkin.

Euroopan listan kymmenen parhaan joukkoon mahtuu yhteensä kolme suomalaista, kun myös Topi Niemelä (8.) ja Roni Hirvonen (10.) ovat mukana.

Tamperelaisia 50 parhaan joukossa on kaksi. Hyökkääjä Roby Järventie on listalla 18:s ja hyökkääjä Kasper Simontaival 21:s.

Järventie oli edellisessä listauksessa 24:s ja Simontaival 36:s, joten kummankin osakkeet ovat nousseet.

Eurooppalaisia maalivahteja listattaessa Joel Blomqvist on listan kolmas.

Kesäkuun lopussa Montrealissa järjestettävän NHL-draftin ykköseksi on povattu jo pitkään Pohjois-Amerikan listan kärkinimeä Alexis Lafreniereä. Kanadalainen on pelipaikaltaan vasen laitahyökkääjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?