Patrik Laine loukkaantui: suomalaistähden peli päättyi 23 sekunnissa - NHL - Aamulehti

Patrik Laine loukkaantui – Jetsin suomalaistähden peli päättyi 23 sekunnissa

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä loukkasi vasemman jalkansa.

Patrik Laineella ei ole NHL-sopimusta tällä hetkellä.

28.2.2020 6:47

Jets kohtasi kotijäällään Washington Capitalsin, jolle hävisi tiistaina Washingtonissa voittolaukauksilla 3–4.

Ottelu alkoi Jetsin kannalta mahdollisimman huonosti, kun Patrik Laine sai Capitalsin puolustajan Michal Kempyn lujan laukauksen vasemman jalan nilkkaansa. Laine putosi jään pintaan, pelasi lyhyen hetken yksijalkaisena ja nilkutti sen jälkeen vaihtoon.

Laine istui hetken pää painuksissa vaihtoaitiossa ja poistui sen jälkeen pukukoppiin. Laine ehti pelata vain 23 sekuntia ennen loukkaantumistaan.

Jets ilmoitti nopeasti, että Laineen peli päätyi siihen eikä suomalaista enää nähdä Capitals-ottelussa.

Laineen loukkaantuminen näkyi heti Jetsin avauserän ylivoimapelissä: Jets pääsi pelaamaan minuutin ja 55 sekuntia viidellä kolmea vastaan, mutta ei saanut sinä aikana ainuttakaan laukausta kohti Capitalsin maalia.

Ennen loukkaantumistaan Laine oli kerännyt 63 ottelussa 59 (26+33) tehopistettä,

Ei luita rikki

Ottelun jälkeen Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi, ettei Laineen jalasta paljastunut murtumaa. Mauricen mukaan Laine matkustaa joukkueen mukana seuraavaan otteluun Edmontoniin, mutta suomalaisen pelikunto selviää vasta myöhemmin.

Pudotuspelipaikasta taistelevan Jetsin loukkaantumistilanne on synkkä: sivussa ovat Laineen lisäksi puolustajat Josh Morrissey, Sami Niku, Luca Sbisa ja Carl Dahlström sekä hyökkääjät Bryan Little (kausi ohi), Adam Lowry, Mathieu Perreault ja Mark Letestu.

Loukkaantumissumasta huolimatta Jets kaatoi Capitalsin 3–0 Dmitri Kulikovin avauserän ja Kyle Connorin ja Mark Scheifelen päätöserän maaleilla.

Jetsin suuri sankari oli 33 laukausta torjunut maalivahti Connor Hellebuyck, jolle nollapeli oli kauden viides.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: