Aamujäässä puhutaan Winnipegistä ja Patrik Laineesta ennen kautta 2019–20 - NHL - Aamulehti

Winnipegin raikulimainen kesä voi kostautua – Miten uuden sentterin vierellä aloittava Patrik Laine kestää painekattilassa? ”Nyt pitää pelata hyvin, jotta tulee kauhea määrä dollareita”

Patrik Laine aloittaa nyt neljännen NHL-kautensa.

3.10.2019 18:06 | Päivitetty 3.10.2019 21:16

Aamulehti

Winnipeg Jets ja Patrik Laine aloittavat NHL-kautensa varhain perjantaina Suomen aikaa. Vastassa on Kaapo Kakon tähdittämä New York Rangers. Kamppailu tarjoaa todellisen herkkupalan taalaliigan ystäville.

Urheilutoimittaja Lauri Lehtinen kuvailee Jetsin kesää raikulimaiseksi. Joukkue sai pidettyä nuoret tykkinsä Laineen ja Kyle Connorin, mutta pakkipää vaikuttaa aiempaa heikommalta. Lisäksi Laineen Iltalehdelle antamat lausunnot ja Dustin Byfuglienin empiminen ovat aiheuttaneet kuohuntaa.

– Joku asia ei ole ihan oikein joukkueen sisällä. Siellä on joitain pareja tai ryhmiä, jotka eivät ihan tule toimeen, Lehtinen tulkitsee tilannetta.

Laine nosti Jetsin peluutuksen esiin ennen kaksivuotisen ja 13,5 miljoonan dollarin sopimuksensa syntyä. Kun lappu oli kourassa, hän puhui avoimesti heikkouksistaan.

Urheilutoimittaja Pekka Aalto arvelee, että kohulausunnot olivat pitkälti neuvottelutaktiikkaa.

Lehtinen arvioi tiukasti Jetsin sentteritilannetta, joka ei ole tamperelaistähden kannalta edelleenkään optimaalinen. Laineelta hän odottaa paljon.

– Hän luottaa pelaavansa hyvin, jotta voisi tehdä parin vuoden päästä ihan eri tason lapun. Se tuo hänelle myös sisäisiä paineita.

Lehtinen povaa Laineelle rutkasti maaleja. Jetsin hyökkääjä on paukuttanut kolmeen kauteen 110 runkosarjaosumaa.

Laine aloittaa uuden sentterin Andrew Coppin rinnalla. Toisella laidalla on Kyle Connor.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: