Aatu Räty suosikki 2021 NHL-draftissa - NHL - Aamulehti

Tämän vuoden NHL-draft on vielä varaamatta, mutta ensi vuonna suomalainen voi viimein olla ykkösvaraus: Aatu Rädyllä mahdollisuus ohittaa Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin varausnumero

Kakkosvarauksia Suomesta on tullut neljä, mutta ykkösvaraus ei ole vielä suomalaisiin pelaajiin osunut.

Aatu Räty treenipelissä Venäjää vastaan. Nuorempi veljeksistä on taitopelaaja, joka tarvitsee laatuminuutteja hyökkäävässä roolissa.­

6.7.2020 12:41

Toronto

Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi, Tshekki, Venäjä ja Sveitsi. NHL-jääkiekkoliigan vuosittaisen uusien pelaajien varaustilaisuuden eli draftin kärkivaraus on historian saatossa tullut näistä kuudesta kiekkomaasta, mutta Suomi odottaa vielä pääsyä tuolle listalle.

Kakkosvarauksia Suomesta on tullut kautta aikain neljä: Kaapo Kakko (2019), Patrik Laine (2016), Aleksander Barkov (2013) ja Kari Lehtonen (2002). Mutta historian tekijää ykkösvarauksena maalaillaan nyt Oulun Kärppien suurlupauksesta Aatu Rädystä, 17, jota kanadalaiskanava TSN jututti etäyhteydellä. TSN:n mukaan moni pitää Rätyä suosikkina ensi vuoden eli kesän 2021 NHL-draftin ensimmäiseksi varaukseksi.

– Olla ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus, se olisi suuri kunnia. Mutta en juuri mieti sitä. Teen töitä kehittyäkseni, ja jos pelaan Liigassa ja maajoukkueessa hyvin, tuo voisi olla mahdollista, keskushyökkääjä Räty toteaa haastattelussa.

Räty teki päättyneellä kaudella debyyttinsä Liigassa, kun 12 ottelua kärppäpaidassa toivat tehot 2+2. Nuori mies kertoo, että tulevalla kaudella eivät paineet paina, draftispekulaatioista huolimatta.

– En tunne lainkaan paineita, joten ei tässä kai tarvitse paineiden kanssa mitään erityistä keksiä, Räty nauraa.

– Mitään draftin ennakkoversioita tai muita sellaisia juttuja ei tarvitse liikaa miettiä. Kunhan keskityt vain omaan peliisi, ja jos pelaat hyvin, ihmiset ajattelevat että oletpas mahtava ja varaavat sinut korkealla.

– Ainoat paineet tulevat itseltäni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?