Mitchell Marner solmi muhkean jatkosopimuksen Toronto Maple Leafsiin - NHL - Aamulehti

Onko seuraavaksi Patrik Laineen tai Mikko Rantasen vuoro? NHL-tähti allekirjoitti todella tuhdin jatkosopimuksen

Mitchell Marner jatkaa Toronto Maple Leafsissa pitkään.

Mitchell Marner pukee myös tulevaisuudessa Toronto Maple Leafsin pelipaidan ylleen.

14.9.2019 16:27

NHL-seura Toronto Maple Leafs ja sen tähtihyökkääjiin lukeutuva Mitchell Marner ovat allekirjoittaneet kuusivuotisen jatkosopimuksen, jonka kokonaisarvo on 65,358 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Kuudella jaettuna summasta tulee lähes 10,9 miljoonaa dollaria kautta kohden (cap hit).

Esimerkiksi kanadalainen Sportsnet kertoo, että Marnerin sopimuksen myötä NHL:n tämän hetken kolme suurinta cap hitiä on nyt Maple Leafs -pelaajien nimissä. Auston Matthewsin helmikuussa allekirjoitetussa 5-vuotisessa sopimuksessa keskipalkka on 11,634 miljoonaa, ja John Tavares tienaa viime kesänä allekirjoitetusta 7-vuotisesta sopimuksesta keskimäärin 11 miljoonaa dollaria kaudessa.

Kun Marnerin cap hitin suhteuttaa palkkakattoon, Sportsnetin laskelmien mukaan se on suurempi kuin yhdelläkään toisella laitahyökkääjänä pelaavalla rajoitetulla agentilla on ollut nykyisen työehtosopimuksen aikana.

Marnerin sopimus on hyvin etu- ja bonuspainotteinen. Hänen peruspalkkansa on kahden ensimmäisen kauden osalta 700 000 dollaria ja neljän seuraavan osalta 750 000 dollaria. Allekirjoitusbonus on ensimmäiseltä kaudelta 15,3 miljoonaa, toiselta 14,3 miljoonaa, kolmannelta 9,608 miljoonaa ja kolmelta viimeiseltä 7,25 miljoonaa dollaria per kausi. Tältä pohjalta laskettuna Marner tienaisi ensimmäiseltä kaudelta jopa 16 miljoonaa ja toiseltakin kaudelta vielä 14,3 miljoonaa dollaria.

Marner teki viime kaudella 82 ottelussa 94 (26+68) tehopistettä. Kolmen ensimmäisen NHL-kautensa aikana hän on tehnyt 241 ottelussa 224 (67+157) tehopistettä. Maple Leafs varasi Marnerin neljäntenä pelaajana vuoden 2015 varaustilaisuudessa.

Marnerin, 22, muhkea sopimus on suomalaisittain sikäli mielenkiintoinen, että Mikko Rantanen, 22, ja Patrik Laine, 21, ovat yhä ilman sopimusta. Marnerin sopimus ei voi olla vaikuttamatta muiden rajoitettujen vapaiden agenttien – siis juuri Rantasen ja Laineen – neuvotteluihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos