Dallasin suomalaishyökkääjä Hintz vauhdissa –  iski joukkueensa molemmat maalit - NHL - Aamulehti

Dallasin suomalaishyökkääjä Hintz vauhdissa –  iski joukkueensa molemmat maalit

Dallasin Roope Hintz (kuvassa keskellä, numerolla 24) teki kaksi maalia ottelussa Buffaloa vastaan. Kuva arkistosta.

13.3.2019 6:37 | Päivitetty 13.3.2019 7:02

Dallasin suomalaishyökkääjä Roope Hintz iski kaksi maalia ottelussa Buffaloa vastaan jääkiekon NHL:ssä. Dallas kukisti Buffalon maalein 2–0.

Hintz iski molemmat maalit ottelun toisessa erässä. Hintz on tehnyt tällä kaudella yhteensä seitsemän maalia.

– Kiekko vain tuli minulle ja yritin keskelle ja ammuin korkealle, Hintz kuvailee tekemäänsä ottelun ensimmäistä maalia.

Katso Hintzin maalit videolta. NHL on katsottavissa Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Dallasin 33-vuotias hyökkääjä Blake Comeau sanoo, että Hintzin itseluottamus on kasvanut ja hän on ottanut pelin omiin käsiinsä.

Dallasin maalia vahtinut Ben Bishop piti nollan jo kolmannessa ottelussa peräkkäin. Illan ottelussa hän torjui 35 maalille tullutta kiekkoa.

– Voitot ovat kuitenkin tärkeitä. Tietenkin nollapelit ovat kivoja, mutta emme me sen takia pelaa. Joukkuekaverit tekevät upeaa työtä edessäni, hän sanoi ottelun jälkeen NHL.comin mukaan.

Bishop on torjunut voiton Buffalosta jo 12 kertaa peräkkäin. Hän on nyt tasoissa Nashvillen Pekka Rinteen kanssa, joka on puolestaan voittanut Edmontonin 12 ottelua putkeen. Kyseessä on pisin voittoputki NHL:n historiassa yhtä vastustajaa vastaan.

BostoninTuukka Rask torjui 19 iskua Columbusta vastaan käydyssä taistossa. Raskin Boston joutui kuitenkin taipumaan tappioon 4–7.

Ennen illan ottelua jännitettiin, liittyykö Winnipegin Patrik Laine niiden suomalaisten joukkoon, jotka ovat tällä kaudella rikkoneet 30 NHL-maalin rajapyykin. Laine ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa, mutta kirjautti itselleen yhden syöttöpisteen. Winnipeg hävisi San Joselle 4–5. San Josen paidassa pelanneelle Joonas Donskoille kirjattiin myös syöttöpiste.

Vähintään 30 maalia ovat suomalaispelaajista tällä kaudella jo tehneet Coloradon Mikko Rantanen, Carolinan Sebastian Aho ja Floridan Aleksander Barkov.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos