Coloradon Rantanen ja Carolinan Aho rikkoivat 30 maalin rajapyykin – Granlundin maali hyväksyttiin videotarkastelun jälkeen - NHL - Aamulehti

Coloradon Rantanen ja Carolinan Aho rikkoivat 30 maalin rajapyykin – Granlundin maali hyväksyttiin videotarkastelun jälkeen

Carolinassa pelaava Sebastian Aho rikkoi 30 maalin rajapyykin Nashvillea vastaan pelatussa ottelussa.

10.3.2019 7:41

NHL:ssä illan kierroksella sekä Coloradon Mikko Rantanen että Carolinan Sebastian Aho rikkoivat 30 maalin rajapyykin. Rantanen iski joukkueensa toisen maalin ottelussa Buffaloa vastaan. Rantasen Colorado voitti 3–0.

Aho puolestaan teki joukkueensa viidennen maalin ottelussa Nashvilleä vastaan. Hän laukoi kiekon tyhjään maaliin kolmannessa erässä ajassa 19.40. Carolina voitti ottelun 5–3. Aho sai ottelusta myös syöttöpisteen. Ahon joukkuetoveri Teuvo Teräväinen keräsi kaksi syöttöpistettä.

Teräväinen oli avittamassa joukkueensa ensimmäistä ja toista maalia.

Rantanen on kerännyt tällä kaudella lisäksi 56 syöttöpistettä, Aho 47.

Myös Carolinan vastustajajoukkueessa pelannut Mikael Granlund onnistui maalinteossa. Minnesotasta Nashvilleen siirtynyt Granlund teki joukkueensa kolmannen maalin.

Kyseessä oli Granlundin ensimmäinen maali Nashvillen paidassa. Hän on tehnyt tällä kaudella yhteensä 16 maalia. Aluksi Granlundin tekemä maali hylättiin maalivahdin häiritsemisen takia. Joukkueen valmentaja Peter Laviolette kuitenkin valitti asiasta ja videotarkastelun jälkeen maali hyväksyttiin.

Nashvillen maalivahti Juuse Saros torjui 27 kertaa. Nashvillen häviö katkaisi joukkueen voittoputken. Ennen illan ottelua se oli voittanut kaksi ottelua peräkkäin.

Rantanen ja Aho ovat kauden ensimmäiset suomalaispelaajat, jotka ovat antaneet verkon heilua 30 kertaa. Floridan Aleksander Barkov ja Winnipegin Patrik Laine eivät ole kaukana, sillä he molemmat ovat tehneet 29 maalia.

Bostonin maalia vahtinut Tuukka Rask torjui joukkueensa voittoon ottelussa Ottawaa vastaan. Raskin Boston voitti maalein 3–2. Rask torjui 17 kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos