Winnipeg Jetsille uusi suomalainen maalintekijä – Patrik Laine syötti kipparille hattutempun - NHL - Aamulehti

Winnipeg Jetsille uusi suomalainen maalintekijä – Patrik Laine syötti kipparille hattutempun

Winnipeg Jetsin Patrik Laine (vas.) sai syöttöpisteen ottelussa Columbusta vastaan. Kuva arkistosta.

4.3.2019 6:30 | Päivitetty 4.3.2019 7:16

Jetsin Patrik Laine on tällä kaudella kirjauttanut nimensä maalintekijätilastoon jo 29 kertaa. Nyt Laine sai maalitilastoon seuraa puolustaja Sami Nikusta.

Ottelu ei ehtinyt vanhentua kuin 2.21, kun Niku laukoi kauden ensimmäisen ja NHL-uransa toisen maalin.

Tältä näytti Sami Nikun maali. NHL on katsottavissa Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Niku, Ben Chiarot ja Mathieu Perreault kiekottelivat näppärästi Blue Jacketsin alueella ja kiekko pelattiin viivaan Nikulle, jonka rannelaukaus painui maalin yläkulmaan ohi maskissa olleen Sergei Bobrovskin.

Niku teki viime kaudella ainoassa NHL-ottelussaan ensimmäisen maalinsa 3. huhtikuuta vieraissa Montreal Canadiensia vastaan. Tällä kaudella Niku oli ennen Blue Jackets -koitosta saanut 17 ottelussa tililleen kolme maalisyöttöä.

Niku sopisi ylivoimaankin

Kiekollisesti taitava ja erittäin hyvin luisteleva 22-vuotias Niku valittiin viime keväänä AHL:n parhaaksi puolustajaksi, kun hän keräsi Manitoba Moosen riveissä 76 ottelussa 54 (16+38) tehopistettä.

Kun Jetsin takalinjoilta puuttuvat loukkaantumisten takia Dustin Byfuglien ja Josh Morrissey, Nikun luulisi saavan vastuuta myös ylivoimalla. Valmentaja Paul Maurice kuitenkin peluuttaa kakkosylivoimassa epätasaista Tyler Mayersia, joka nyt järjesti Blue Jacketsille 1-1-tasoituksen.

Myers hukkasi kiekon Brandon Dubinskylle ja joutui kaatamaan tämän. Myersin jäähyn aikana Nick Foligno tasoitti lukemiin 1-1.

Trouba hölmöili

Jets aloitti myös toisen erän räväkästi, kun paremmin syöttäjänä kuin maalintekijänä tunnettu Blake Wheeler sai nimiinsä 1-2-osuman. Wheeler osui hieman mailallaan Dmitri Kulikovin laukaukseen ja kiekko livahti Bobrovskin längistä sisään.

Erän lopulla oli Nikun pakkiparin Jacob Trouban vuoro hölmöillä keskialueella. Trouban kiekonmenetystä seurasi Blue Jacketsin pitkä pyöritys, joka päättyi Seth Jonesin 2-2-tasoitukseen.

Trouba ja Niku joutuivat vetämään Trouban takia kolmen ja puolen minuutin vaihdon ennen kuin Jones vapahti heidät piinasta maalillaan.

Trouba epäonnistui pahasti myös edellisessä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan järjestämällä Predatorsille maalin harhasyötöllään.

Wheeler ahneena

Päätöserää oli pelattu 7.44, kun Wheeler oli taas mailoineen ohjaamassa puolustajan laukausta maaliin. Tällä kertaa kiekon lähetti kohti maalia Nathan Beaulieu. Laine oli Bobrovskin edessä tekemässä hyvää maskia Wheelerin 3-2-osumassa.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä 2.13, kun Laine antoi loistavan syötön Wheelerille ja pohjusti näin kipparinsa hattutempun. Tämäkään ei riittänyt Wheelerille, joka viimeisteli illan neljännen maalinsa tyhjiin 34 sekuntia ennen loppusummeria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: