Pekka Rinne nollasi yhden NHL:n tulivoimaisimmista hyökkäyskalustoista – Mikael Granlund rankaisi vastustajan virheestä - NHL - Aamulehti

Näin Pekka Rinne nollasi yhden NHL:n tulivoimaisimmista hyökkäyskalustoista – Mikael Granlund rankaisi vastustajan virheestä

Pekka Rinne torjui maanantaina Torontossa kauden kolmannen nollapelinsä.

8.1.2019 7:08 | Päivitetty 8.1.2019 8:58

Joulukuun jälkimmäisellä puoliskolla kuuden ottelun tappioputkessa kärvistellyt Nashville Predators on avannut uuden vuoden väkevästi. Viidestä viimeisimmästä pelistä on saaliina neljä voittoa, ja se ainoa tappiokin tuli vasta jatkoajan päätteeksi.

Maanantaina Predators jatkoi vahvaa menoaan hakemalla 4–0-voiton Toronto Maple Leafsista.

Vierasjoukkueen maalia vartioineelle Pekka Rinteelle riitti 18 torjuntaa kauden kolmanteen nollapeliinsä. Juuri Maple Leafsin nollaaminen maistunee erityisen hyvältä, sillä torontolaisten hyökkäysosasto on ollut tällä kaudella NHL:n toiseksi tulivoimaisin. Ainoastaan Tampa Bay Lightning on takonut ottelua kohden enemmän maaleja kuin Maple Leafs.

Predators on voittonsa jälkeen läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla. Maple Leafs on idän puolella pykälää korkeammalla.

Tältä näyttivät muuri-Rinteen otteet maanantaina:

NHL näkyy Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Maltti oli valttia

Mikael Granlund oli Minnesota Wildin sankari joukkueen haettua 1–0-vierasvoiton Montreal Canadiensista. Granlundin viimeistelemä ottelun ainoa osuma nähtiin päätöserässä noin seitsemän minuutin kohdalla.

Tällainen oli Granlundin osuma:

NHL näkyy Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Maali syntyi hieman onnekkaasti, kun Canadiens-pakki Jeff Petryn syöttö Mike Reillylle epäonnistui pahasti omassa päässä, ja kiekko pomppasi b-pisteen tuntumaan Granlundille. Suomalaishyökkääjä leikkasi maalin poikki, malttoi upeasti ja laukoi toisen b-pisteen alakaarelta kiekon tyhjiin. Granlund sai tilanteessa apua myös Wild-laituri Jordan Greenwaylta, joka blokkasi paitsi maalin takaa hätiin kaartaneen Petryn myös maalivahti Carey Pricen.

Maali oli Granlundille kauden 12:s ja se päätti hänen osaltaan pitkän, 15 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putken. Granlund oli osunut maalipuiden väliin viimeksi 29. marraskuuta. Granlundin saldo tämän kauden 41 ottelussa on 39 (12+27) tehopistettä.

Sekä Wild että Canadiens jatkavat taisteluaan viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Tulokset

Toronto–Nashville 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)

N: Pekka Rinne 18/18 torjuntaa.

Philadelphia–St. Louis 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)

Montreal–Minnesota 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Mi: Mikael Granlund 1+0.

Chicago–Calgary 3–4 (1–1, 1–1, 1–2)

San Jose–Los Angeles 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

SJ: Joonas Donskoi 1+0.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos