Patrik Laineelta kysyttiin syitä Nuorten Leijonien menestykseen – Tamperelaistykki muisteli omia juniorivuosiaan: "Minun ei annettu olla erilainen" - NHL - Aamulehti

Patrik Laineelta kysyttiin syitä Nuorten Leijonien menestykseen – Tamperelaistykki muisteli omia juniorivuosiaan: "Minun ei annettu olla erilainen"

Patrik Laine on NHL:n maalipörssissä tällä hetkellä kymmenentenä.

4.1.2019 20:37

Winnipegiläistoimittajat riensivät Patrik Laineen pakeille, kun Nuoret Leijonat yllätti Kanadan jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierässä.

Laineelta kysyttiin, aikooko hän kuittailla ottelun tuloksesta kanadalaisille joukkuekavereilleen.

–En aio tehdä mitään. He tietävät hävinneensä, Laine huikkasi Winnipeg Free Pressin mukaan.

Taustalla ääneen nousivat Andrew Copp ja Jack Roslovic, jotka tietysti luottavat USA:n mahdollisuuksiin.

Laine uskoo, että tulokset saavat vielä Jetsin jenkkikaksikon hiljaiseksi.

–Me voitamme vielä USA:n, älkää olko huolissanne, suomalainen napautti takaisin.

Yksilöt keskiössä

Laine, 20, on Suomi-kiekon nousun näkyvin ilmentymä. Itsevarma maalitykki, joka eroaa perinteisestä joukkuepelaajan muotista.

–Kotona keskitytään enemmän yksilöihin joukkueen sijasta. Pelaajien annetaan olla omia itsejään. Heistä tulee hyviä, kun heidän annetaan sellaisia kuin he ovat, Laine kiteytti suomalaisen lätkän pelaajatuotannon edistyksen avainkohdan.

Laine nousi koko kansan tietoisuuteen kolme vuotta sitten Helsingissä järjestetyssä nuorten MM-turnauksessa, jossa hän tähditti Nuorten Leijonien ykkösketjua Jesse Puljujärven ja Sebastian Ahon kanssa.

Sitä ennen Laine kantoi mainetta kohupelaajana, joka lähetettiin kotiin alle 18-vuotiaiden maajoukkueturnauksesta käytöksensä takia. Valmentajalle huuteluun ja keskisormen heilutteluun ei suhtauduttu ymmärtäväisesti joukkueenjohdossa ja liitossa.

Laineen mukaan hän menetti malttinsa, koska häntä yritettiin kahlita liian tiukkaan pelilliseen rooliin.

–Se ei ollut siistiä junioriaikoinani. Minun ei annettu olla erilainen. Minun ei annettu olla maalintekijä, hän selitti.

Ongelmia

Nuorella Patrik Laineella oli oma näkemyksensä parhaista avuistaan joukkueelle eikä hän pelännyt sanoa sitä ääneen.

–Minulla oli paljon ongelmia useiden valmentajien kanssa sen vuoksi, mutta asiat ovat sujuneet aika hyvin. Olen ok täällä, Laine myhäili nykyistä asemaansa NHL-tähtenä.

–Täällä minun pitää vähän kuunnella valmentajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: