Patrik Laineen NHL-divisioona saattaa kokea mylläyksen – NHL äänestää uudesta laajennusjoukkueesta, joka voisi aloittaa jo kaudella 2020–21 - NHL - Aamulehti

Patrik Laineen NHL-divisioona saattaa kokea mylläyksen – NHL äänestää uudesta laajennusjoukkueesta, joka voisi aloittaa jo kaudella 2020–21

Patrik Laineen Winnipeg Jets pelaa läntisen konferenssin keskisessä divisioonassa. Uusi NHL-joukkue tai jokin muu Tyynenmeren divisioonan joukkue saatetaan ujuttaa samaan divisioonaan joukkuemäärien tasoittamiseksi.

4.12.2018 17:32

NHL-seurojen edustajista koostuva liigan johtokunta äänestää tiistaina uuden, Seattlessa pelaavan laajennusjoukkueen hakemuksen hyväksymisestä.

Hakemuksen hyväksymiseen vaaditaan kolme neljäsosaa nykyisten 31 joukkueen äänistä, ja NHL-paikka maksaa uudelle seuralle 650 miljoonaa dollaria.

Seattlen NHL-hankkeen taustalla vaikuttavat muun muassa miljardööri David Bonderman, tv- ja elokuvatuottaja Jerry Bruckheimer ja uuden seuran toimitusjohtajaksi kaavailtu Tod Leiweke.

Jos Seattleen myönnetään uusi laajennusjoukkue, NHL joutuisi järjestelemään uudelleen läntisen konferenssin divisiooniaan. Nykyisessä Tyynenmeren divisioonassa, johon Seattlekin asettuisi, on kahdeksan joukkuetta, keskisessä divisioonassa, jossa Patrik Laineen Winnipeg Jets pelaa, vain seitsemän.

Uuden seuran todennäköisimpänä aloitusajankohtana pidetään kautta 2021–2022, mutta myös kausi 2020–2021 on mahdollinen. Divisioonien uudelleenjärjestely astuu voimaan vasta, kun Seattlen mahdollinen taival NHL:ssä alkaa.

Viimeisin NHL:ssä aloittanut seura on Vegas Golden Knights, joka aloitti taipaleensa syksyllä 2017. Seura eteni sensaatiomaisesti heti ensimmäisellä kaudellaan finaaleihin, mutta hävisi Washington Capitalsille voitoin 1–4.

Palkkakatto, World Cup...

Maanantaina johtokunta käsitteli jo muita tulevien vuosien asioita, ja komissaari Gary Bettmanin mukaan ensi kauden palkkakatto on asettumassa noin 83 miljoonaan dollariin. Tällä kaudella palkkakatto on 79,5 miljoonaa dollaria.

–Se saattaa olla miljoonan enemmän tai vähemmän, mutta luku, johon kehotimme seuroja keskittymään, on 83 miljoonaa, Bettmann sanoi NHL.comin mukaan.

Palkkakatto oli käytössä ensimmäisen kerran kaudella 2005–2006 ja se oli tuolloin 39 miljoonaa dollaria. Palkkakaton suuruus perustuu liigan arvioituihin tuloihin kyseiseltä kaudelta.

Bettmanin mukaan liiga aikoo käsitellä lähitulevaisuudessa – mahdollisesti jo tammikuussa – myös nykyistä työehtosopimusta, joka umpeutuu keväällä 2022. Mikäli liiga ja pelaajayhdistys haluavat aloittaa neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta ennenaikaisesti, nykyinen sopimus voisi päättyä jo kauden 2019–2020 päätteeksi.

Tarkoituksena on pohtia sitä, voitaisiinko jääkiekon World Cup pelata taas syksyllä 2020. Bettmanin mukaan turnaus pelataan tuolloin vain, mikäli uusi, pitkäaikainen työehtosopimus on solmittu ennen sitä.

Lähteet: NHL.com, USA Today

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut