Aamujää hehkuttaa Suomen NHL-tähtien kolmea muskettisoturia Patrik Lainetta, Mikko Rantasta ja Pekka Rinnettä - NHL - Aamulehti

Patrik Laineen vireen takana on maaginen yhteys – Aamujää hehkuttaa suomalaisten NHL-tähtien kolmea muskettisoturia: "Se oli yllättävää"

Patrik Laine (vas.) viimeisteli historialliset viisi osumaa St. Louis Bluesin verkkoon lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

26.11.2018 18:00

Suomalainen, suomalainen, suomalainen...

Jääkiekon NHL:n erilaiset tilastopörssit ovat tällä hetkellä sinivalkoisen vallankumouksen pyörteissä. Aamulehden urheilutoimittajat Lauri Lehtinen ja Tapani Salo pysähtyivät Aamujäälle hehkuttamaan suomalaisten NHL-tähtien kolmea muskettisoturia: maalipörssiä johtavaa Patrik Lainetta, pistepörssiä johtavaa Mikko Rantasta ja maalivahtien torjuntatilastoja johtavaa Pekka Rinnettä.

Aamujää kertoo, miksi Laine, Rantanen ja Rinne ovat onnistuneet ja mitä on luvassa jatkossa:

Salo löytää yllättävän eron Laineen ja kautta aikain suomalaisen NHL-maalipyssyn Teemu Selänteen välillä. Laine osui viime viikon neljässä ottelussa peräti 11 kertaa ja nousi maalipörssin kärkeen 19 osumalla.

–Se oli yllättävääkin, kun katsoin Selänteen vanhoja maaleja ja hän teki niistä monia maalin läheltä tai lähettyviltä. Laine tekee maalinsa juuri päinvastoin, Salo analysoi.

Colorado Avalanchea edustava Rantanen pelaa seuransa ykkösketjussa Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kanssa.

–Voidaan julistaa, että siinä on NHL:n tämän hetken kuumin ketju. Siinä on kaikkea sopivassa suhteessa, Salo ihailee.

Paljonko maaleja ja pisteitä Laine ja Rantanen kykenevät tekemään? Sitäkin pohditaan yltä löytyvällä Aamujäällä. Mukana on myös arvio siitä, mikä on Pekka Rinteen ja Nashville Predatorsin kivenkovan puolustuksen välinen suhde.

Mikko Rantanen (vas.) on johtanut jo tovin NHL:n pistepörssiä. 23 ottelua ovat tuoneet toistaiseksi peräti 38 pinnaa.

Pekka Rinne (oik.) ei ole antanut viime kauden Vezina-palkinnon vaikuttaa negatiivisesti suomalaisen torjuntavireeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos