Stanley Cup -voittaja Daniel Paillen ura päättyi rumaan taklaukseen CHL:ssä - NHL - Aamulehti

Ilveksessä pelanneen Stanley Cup -voittajan ura päättyi karmivaan taklaukseen, joka johtaa rikossyytteeseen Ruotsissa – Taklaaja selvisi neljän ottelun pelikiellolla

Stanley Cup -voittaja Daniel Paillen ura päättyi vuosi sitten taklaukseen Champions Hockey Leaguessa. Hän pelasi uransa aikana myös Ilveksessä.

7.11.2018 18:19

Ruotsalaisen Brynäsin ja saksalaisen Mannheimin välinen CHL-ottelu 17. marraskuuta viime vuonna oli juuri päättymässä, kun Daniel Paille kurvasi kaukalon nurkkaan.

Ilveksessä työsulun aikana pelannut ja Boston Bruinsissa Stanley Cupin voittanut Paille näki kiekon lipuvan ohitseen, ja ajatteli pelin olevan käytännössä ohitse. Pelikello raksutti koko ottelun viimeisiä sekunteja, ja Brynäs johti ottelua kahden maalin turvin 5–3.

Sitten rysähti. Mannheimin Thomas Larkin jyräsi kiekottoman Paillen järjettömällä voimalla ja vauhdilla jään pintaan. Kuolleesta kulmasta tullut pommi osui suoraan päähän.

Paille ei noussut jään pinnasta.

Tämä taklaus päätti Daniel Paillen uran:

Ura ohi

34-vuotiaan Paillen kausi ja koko ura päättyi siihen taklaukseen.

Paille kertoi verkkosivusto The Athleticille syyskuussa, kymmenen kuukautta taklauksen jälkeen, kärsivänsä edelleen aivotärähdyksen jälkioireista.

–Ajoittain pieniä oireita esiintyy edelleen. Kaiken kaikkiaan tunnelin päässä näkyy kuitenkin valoa, Paille kuvaili.

–Yritin hetken aikaa tulla takaisin, pelata ja harjoitella. Tein sitä noin kuukauden. Siinä vaiheessa joukkueeni ja minun oli tehtävä päätös elämänlaadun kannalta ja tehdä, mikä on minun kannaltani parasta.

Paillen ura on ohi, Thomas Larkin sai järjettömästä taklauksestaan neljä ottelua pelikieltoa CHL:ssä.

–Yritän olla raivostumatta. Pinnassa on enemmän pettymystä, eteenpäin menemistä ja muihin asioihin keskittymistä. Jos sellaiseen alkaa keskittyä, se voi olla henkisesti hieman kuluttavaa.

Daniel Paille vahvisti Ilvestä NHL:n työsulun aikana.

Syyte tulossa

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi keskiviikkona verkkosivuillaan, että taklaus on johtamassa oikeuskäsittelyyn.

Syyttäjä Joakim Johansson on nostamassa syytteen Larkinia kohtaan, todennäköisesti pahoinpitelystä.

–Näkemykseni mukaan tässä mentiin yli sen väkivaltaisuusasteen, jota urheilussa voidaan sallia. Silloin on selvää, että tästä tapauksesta nostetaan syyte, Johansson kertoo lehdelle.

–Samalla haluan kuitenkin odottaa Larkinin ja hänen puolustuksensa näkemystä.

Mannheimissa yhä pelaavaa 27-vuotiasta Larkinia aiotaan kuulla videopuhelun välityksellä.

Tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan. Linköpingin Jakob Lilja sai pahoinpitelytuomion poikittaisesta mailasta Malmön Jens Olssonin niskaan. Tapausta käsiteltiin Ruotsissa kolmella eri oikeusasteella.

Tuomio pysyi Ruotsin korkeimmassa oikeudessa ja toimii ennakkotapauksena kiekkoväkivallan käsittelyssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos