Suomalaisen kiekkoyleisön reaktiot naurattivat Patrik Laineen uutta ketjukaveria Adam Lowrya - NHL - Aamulehti

Suomalaisen kiekkoyleisön reaktiot naurattivat Patrik Laineen uutta ketjukaveria – Winnipegin rymistelijä soimasi itseään: "Anteeksiantamatonta"

Adam Lowry otti toisen erän alussa 2+2-minuuttisen rangaistuksen kyynärpäätaklauksesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä.

2.11.2018 9:30

Romuluinen kanadalaissentteri Adam Lowry antoi täyden tunnustuksen hattutempullaan Floridan kaataneelle Patrik Laineelle. Tamperelaistykin osumat siivittivät Winnipegin 4–2-voittoon odotetussa NHL-pelissä Helsingin Areenalla.

–Laine on ottanut paineita siitä, ettei alkukausi ole sujunut hänen haluamallaan tavalla. Kun hän sai ensimmäisen maalin, tiesin että illasta tulee hänelle erityinen. Mikä ratkaisija! Lowry kehui.

Winnipegin ylivoima jauhoi pari maalia pelin ratkaisuhetkillä ja oli käänteentekevä. Molemmat osumat tykitti Laine mielipaikaltaan.

–Ylivoimamme on samanlainen kuin Washingtonilla. Heillä on viivassa John Carlson, meillä Dustin Byfuglien. Heillä Aleksandr Ovetshkin, meillä Patrik Laine. Heillä on TJ. Oshie, meillä Mark Scheifele ja sitä rataa. Vastustaja voi valita myrkkynsä! Kaikkia aseitamme ei voi riisua mitenkään.

Lowry pelasi tasakentin Laineen ja Brandon Tanevin kanssa. Kolmikko ei ole aiemmin pelannut juurikaan yhdessä, eikä torstain ottelu ollut ketjulta mitään ilotulitusta.

–Olemme pelanneet todella hyvin Tanevin ja Andrew Coppin kanssa. Laine on taas mahtava laukoja, joka olisi voinut tehdä nyt 5–6 maalia. Hän osaa löytää tilaa laukaukselleen. Minun ja Tanevin tehtävänä on hoitaa puolustuspeliä ja yrittää löytää Laine.

Lowry pelasi torstaina Patrik Laineen kanssa samassa ketjussa. Saa nähdä, kuinka pitkään koostumus pysyy yhdessä.

Lowry luistelee suoraviivaisesti kohti maalia ja osuukin silloin tällöin. Nyt hänen ei tarvitse paljon miettiä maalintekoa.

–Luulin olevani ketjuni maalintekijä, kunnes tajusin nyt, etten enää olekaan! Pakko myöntää, ettemme liikuta kiekkoa kovin kauniisti. Laine on tietysti aika sujuva kiekon kanssa, me yritämme Tanevin kanssa pelata laitojen kautta ja yksinkertaisesti.

Mies oli pahoillaan toisen erän 2+2-minuutin jäähystään. Hän taklasi huolimattomasti ja purnasi vielä toisen kakkosen päälle.

–Se oli typerä jäähy minulta, suorastaan anteeksiantamaton. Minun pitää kasvaa. Vaikka en tykkäisi jostain tuomiosta, minun pitää hillitä itseni. Tuomari sanoi minulle, että ole hiljaa, mutta en lopettanut räksyttämistä.

Suomalainen kiekkoyleisö teki intohimollaan vaikutuksen Yhdysvalloissa syntyneeseen kanukkiin.

–Fanit menivät sekaisin jo Aleksander Barkovin syöttöpisteestä, saati sitten Laineen hattutempusta. Oli hienoa nähdä, että suomalaispelaajat onnistuivat kotiyleisönsä edessä ja panivat pystyyn hyvän show'n, Lowry hymyili.

Aamujää pui Lainetta ja Barkovia:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos