Patrik Laineella kamala ilta, Kasperi Kapanen varasti ykkösvarauksille suunnitellun show'n Winnipegissä - NHL - Aamulehti

Patrik Laineella kamala ilta, kun Kasperi Kapanen varasti ykkösvarauksille suunnitellun show'n Winnipegissä – Barkov saalisti jälleen syöttöpisteitä

Maple Leafsin Kasperi Kapanen laukoi kauden viidennen maalinsa Toronton kukistaessa Winnipeg Jetsin. Kapasen kanssa juhlivat Patrick Marleau, Ron Hainsey ja Auston Matthews.

25.10.2018 6:02 | Päivitetty 25.10.2018 8:04

Toronto Maple Leafs oli hävinnyt kaksi edellistä peliään ja tehnyt niissä yhteensä vain yhden maalin, mutta kolme edellistä peliään voittaneen Winnipeg Jetsin vieraana Leafsin pelaaminen oli taas uomissaan. Leafs voitti Jetsin maalein 4–2 torstain vastaisen yön NHL-kierroksella.

Ottelua oli hehkutettu jo monta päivää kesän 2016 ykkösvarausten Patrik Laineen ja Auston Matthewsin kohtaamisena. Avauserän nimet olivat kuitenkin Laine ja Kasperi Kapanen, Laine pahassa ja Kapanen hyvässä.

Kapanen oli viedä Leafsin johtoon jo ensimmäisellä minuutilla, kun Jetsin puolustaja Jacob Trouba syötti kiekon oman alueen aloituspisteiden väliin suoraan Kapasen lapaan. Jetsin maalivahti Connor Hellebuyck pystyi kuitenkin torjumaan Kapasen vedon.

Seuraavaa Kapasen vetoa Hellebuyck ei enää torjunut.

Laine ei saanut purettua kiekkoa pois oman maalin edustalta, kiekko tuli Kapaselle ja tämän napakka rannelaukaus upposi Jetsin maaliin ajassa 14.38.

Katso Kapasen taidonnäyte videolta:

NHL näkyy Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Ylärima kilahti

Puolitoista minuuttia myöhemmin Laine huitoi Morgan Reillya käsille ja sai samassa tilanteessa oman puolustajansa Ben Chiarotin mailan suupieleensä. Laine lähti jäähylle huultaan pidellen.

Erän viimeisellä minuutilla Laine ja Blake Wheeler pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Wheeler syötti Laineelle, jonka tulinen rannelaukaus painui ohi Leafsin maalivahdin Fredrik Andersenin. Kiekko kuitenkin kilahti ylärimaan ja kruunasi Laineen murheellisen erän.

Avauserä oli melkoista ilotulitusta, sillä laukaisuyritykset olivat Leafsille 28–25 ja laukaukset kohti maalia 18-14. Hellebuyckille ja Andersenille ei ainakaan tullut kylmä.

Leafs karkasi

Heti toisen erän alussa Tyler Ennis ohjasi Josh Leivon siniviivalaukauksen ohi Hellebuyckin ja tilanne oli 0–2.

Jets sai tilaisuuden kavennukseen, kun Kapanen otti 2-minuuttisen huidottuaan Brandon Tanevia. Jetsin ylivoima ei tuonut tulosta, ja erän puolivälin jälkeen Leafs iski uudestaan. Nazem Kadri tuli laidalta ja laukoi aloituspisteeltä kiekon etukulmasta ohi Hellebuyckin.

0–3-maalin jälkeen Leafsin Zach Hyman kilautti Jetsin maalin tolppaan.

Jets sai toisessa erässä vain neljä laukausta kohti Leafsin maalia, joten vieraiden johto oli aivan ansaittu.

Laine pois ykkösestä

Päätöserään Jetsin päävalmentaja Paul Maurice teki vaisun kakkoserän takia pieniä ketjumuutoksia. Laine putosi ykkösketjusta kakkoseen ja Mark Scheifelen rinnalle tuli Nikolaj Ehlers. Kakkosketjussa Laineen kanssa pelasivat Kyle Connor ja Bryan Little.

Muutokset auttoivat, ja Ehlers katkaisi 27 ottelua pitkän maalittoman putkensa ajassa 44.57.

Connor Brownin jäähyn aikana Scheifele kavensi tilanteeksi 2-3, kun erää oli pelattu 6.28.

Tasan kaksi minuuttia myöhemmin Jetsin kannattajat huokaisivat syvään, kun kotijoukkueen hyvin alkanut kiri koki pahan takaiskun. Leafsin tähtihankinta John Tavares suti Mitch Marnerin vedon paluukiekon maaliin ja tilanne oli 2–4.

Lopussa Jets haki kavennusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Valotaululle jäivät kuitenkin loppulukemat 2–4.

Illan ykköstähdiksi suunnitellut Laine ja Matthwes jäivät nyt ilman tehopisteitä. Laineella on 10 pelistä 5 (3+2) tehopistettä, Matthewsilla 16 (10+6). Kapasella tehopisteitä on 9 (5+4).

Jets ja Leafs kohtaavat uudestaan lauantaina Torontossa. Sitä ennen Jets käy Detroitissa Red Wingsin vieraana.

Florida kiri voittoon

Aleksander Barkov kirjasi kaksi syöttöpistettä hänen kipparoimansa Floridan hakiessa 3–2-vierasvoiton jatkoajalla New York Islandersista. Kotijoukkue johti Brooklynissa kahden erän jälkeen jo 2–0, mutta Florida rynni kolmannessa erässä tasoihin. Barkov kiersi maalin ja antoi maalin takaa syötön Jevgeni Dadonovin tasoitusmaaliin ajassa 50.35.

Barkov merkittiin syöttäjäksi myös Mike Hoffmanin voittomaaliin, jonka tämä laukoi ylivoimalla, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 33 sekuntia. Barkov voitti hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen maali syntyi.

Tulokset

Winnipeg–Toronto 2–4 (0–1, 0–2, 2–1)

T: Kasperi Kapanen 1+0.

NY Islanders–Florida ja. 2–3 (1–0, 1–0, 0–2, 0–1)

F: Aleksander Barkov 0+2.

Colorado–Tampa Bay, Las Vegas–Vancouver myöh.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: