Patrik Laine kertoi kävelevänsä unissaan - NHL - Aamulehti

Hotellivirkailija kohtasi ikimuistoisen näyn nuorten MM-kisoissa – Patrik Laine marssi yöllä tiskille pelkät kalsarit ja peitto yllään: ”Minulle on käynyt näitä muutaman kerran”

Patrik Laine paljasti Sportsnetin tuoreessa haastattelussa, että taipumus unissakävelyyn on aiheuttanut useita koomisia tilanteita.

Patrik Laine on ansainnut kolmessa kaudessa pelaamalla yhteensä 8,5 miljoonaa dollaria, vaikka jäi nyt ilman muhkeinta bonusta.

10.4.2019 18:24

Winnipeg Jetsin laituritähti Patrik Laine kertoi Sportsnetin tuoreessa haastattelussa elämästään yksityiskohdan, josta ei juuri ole puhuttu. Suomalaistähdellä on nimittäin vankka taipumus yölliseen aktiivisuuteen unissakävelyn ja -puhumisen muodossa.

– Mistä sinä tuon kuulit? Laine hämmästeli, kun Sportsnetin toimittaja otti aiheen esille.

Lähde kävi ilmi nopeasti. Informaation takana oli ystävä ja vieraspelien ex-kämppis Nikolaj Ehlers. Tanskalaishyökkääjä kertoi, että on pelimatkoilla herännyt useita kertoja Laineen unisiin höpinöihin. Laine puhuu kuulemma unissaan suomea, joten Ehlersillä ei ole pienintäkään käsitystä puheiden sisällöstä. Kuten saattaa arvata, ei ole myöskään Laineella itsellään.

Laineen uniajan aktiivisuus ei aina rajoitu pelkkään puhumiseen. Suomalainen kertoo muistavansa useita tilanteita, joissa hän herää jostain aivan muualta kuin sängystään – vailla käsitystä siitä, miten tähän on tultu.

Hyvästä esimerkistä käy tilanne vuoden 2016 nuorten MM-kotikisoista. Laine kertoo haastattelussa, että hän havahtui joukkueen hotellin käytävältä seisaallaan. Kainalossa olivat peitto ja tyyny, jalassa pelkät kalsarit. Huoneen ovi oli kiinni.

– Minun piti päästä pissalle, eikä minulla ollut avainta, Laine kertoo.

Koputusreissut huonetoverien oville eivät tuottaneet tulosta, joten tähden piti lopulta nöyrtyä viimeiseen oljenkorteen. Hotellivirkailija muistanee ikuisesti näyn, jossa peittoon ja kalsonkeihin verhoutunut ”koko kansan Pate” saapuu aulaan kyselemään vara-avainta.

– Minulle on käynyt näitä muutaman kerran, Laine tunnustaa.

Patrik Laine ja Winnipeg Jets aloittavat NHL:n pudotuspeliurakkansa Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Vastassa on St. Louis Blues.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut