Barkov sivusi Olli Jokisen ennätyslukemia – Carolina otti tärkeän kotivoiton - NHL - Aamulehti

Barkov sivusi Olli Jokisen ennätyslukemia – Carolina otti tärkeän kotivoiton

Carolina piti kotivoitollaan kiinni pudotuspelipaikasta.

Aleksander Barkov on kerännyt tällä kaudella pisteet 34+57=91.

30.3.2019 22:28

STT, Helsinki

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov syötti päätöserässä joukkueensa viimeisen maalin, kun Florida otti jääkiekon NHL:ssä 4–1-vierasvoiton Boston Bruinsista.

Barkov nousi maalisyötöllään NHL-pörssissä 91 pisteeseen (34+57). Lukemalla hän sivuaa niin ikään Panthersissa pelanneen Olli Jokisen yhden kauden ennätystä. Jokinen keräsi kaudella 2006–07 Floridan joukkueessa runkosarjassa 39+52 pistettä.

Suomalaisista NHL-pelaajista yli sadan pisteen runkosarjakausia ovat pelanneet vain Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Tuukka Rask torjui Floridaa vastaan Bostonin maalilla 19 laukausta.

Vaikka Florida voitti, sen kausi päättyy runkosarjaan. Sitä on joukkueella jäljellä neljä kierrosta, joten Barkov voi kartuttaa pistetiliään.

Carolina Hurricanes otti tärkeän kotivoiton, kun se kukisti kautensa runkosarjaan päättävän Philadelphian 5–2. Voitolla Carolina pitää kiinni itälohkon pudotuspelipaikasta.

Ensimmäisen erän maalikimara nähtiin erän puolivälin jälkeen. Peliä hallinneelle Carolinalle sattui heikko hetki, ja Philadelphian Claude Giroux laukaisi vieraille 1–0-johdon vastahyökkäyksestä.

Carolina iski tasoitus- ja johtomaalinsa vain 21 sekunnin välein. Ensin Teuvo Teräväinen sutaisi maalinedustalta 1–1-tasoituksen. Pian sen jälkeen Dougie Hamilton vei kotijoukkueen 2–1-johtoon.

Teräväinen ja Sebastian Aho pohjustivat kolmannessa erässä syötöillään ottelun voittomaaliksi jääneen Justin Faulkin tekemän 3–1-osuman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos