Patrik Laineen maali Helsingissä kerää kehuja - NHL - Aamulehti

Patrik Laineen maali saa edelleen hurjaa ylistystä – Joukkuekaveri: "Se oli varmaan yksi parhaista laukauksista, jonka olen koskaan nähnyt livenä"

Patrik Laine (29) laukoi jälleen upean maalin perjantaina.

5.11.2018 11:23 | Päivitetty 5.11.2018 11:24

Patrik Laineen laukaus on tunnetusti kerännyt paljon vuolaita kehuja viime vuosina ja niin se teki myös, kun Winnipeg Jets palasi Helsingin-reissultaan kotiin. Laine viimeisteli Helsingin areenassa Florida Panthersia vastaan hattutempun torstaina, mutta tamperelaisen perjantainen maali oli se, joka jätti monet suu auki ihmetyksestä.

Laineen laukaus b-pisteeltä painui aivan takayläkulmaan. Koska Laine pelaa oikea käsi alhaalla, kulma oli pieni, mutta se ei häntä estänyt. Osuman voit katsoa alta:

NHL näkyy Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

–Se oli varmaan yksi parhaista laukauksista, jonka olen koskaan nähnyt livenä, Laineen ketjukaveri Adam Lowry hehkutti NHL:n sivujen mukaan, kun joukkue palasi jääharjoituksiin Winnipegissä.

–Moni meistä istui penkillä ällikällä lyötynä, että miten hän sai sellaisen laukauksen aikaiseksi siitä kulmasta.

Maali keräsi kehuja heti tuoreeltaan perjantai-iltana.

–Penkillä kaverit eivät olleet uskoa, miten hän sai sellaisen laukauksen, Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice sanoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Lue lisää: Kolumni: Voiko Patrik Laine rikkoa Teemu Selänteen hurjan Suomen ennätyksen? Kaikki merkit viittaavat siihen, että viime kauden pörssivoitto toistuu

Lue lisää: Laineelle ja Barkoville järjestettiin yhteinen lehdistötilaisuus perjantaina: Barkov hehkutti huikeaa reissua, Laineella oli vielä yksi peli mielessä ennen paluuta Pohjois-Amerikkaan

Lue lisää: Florida Panthersin tähtivahdilta kovia sanoja Aleksander Barkovista: "Paras pelaaja, jonka kanssa olen pelannut"

Laine päätti Helsingissä viiden ottelun pisteettömän putkensa. Maalit olivatkin tärkeitä tamperelaishyökkääjälle, jonka tehottomuus ennätti nousta puheenaiheeksi.

–Hän on varmasti innoissaan varsinkin torstain ottelun maaleista. Hänellä oli täällä hauskaa ja tämä oli hänelle varmasti jännittävä kokemus Barkovin (Floridan tamperelaiskapteeni Aleksander Barkov) kanssa. Näitte jälleen, millä tavalla hän osaa laukoa, Winnipegin hyökkääjä Nikolaj Ehlers sanoi perjantain ottelun jälkeen.

Ehlersistä ja Laineesta on tullut parhaita kavereita Winnipegissä.

Ehlers päätti peräti 26 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa hieman ennen joukkueen Suomen-reissua. Se näkyi myös Helsingissä, jossa hän viimeisteli komean osuman perjantaina.

–Kun katkaisin putkeni, pelasin kolme ottelua ilman pisteitä, mutta silti tuntui, että pelasin oikealla tavalla. Kun päättää sellaisen putken, saa itseluottamusta takaisin ja alkaa taas pelata oikein ja tehdä pieniä asioita oikein. Siten saa myös enemmän maalipaikkoja. Myös Patrik pelasi täällä taas niin kuin pitää ja hän sai paikkoja. Hänen täytyy vain jatkaa samalla tavalla, Ehlers sanoi.

Tanskalaishyökkääjä muistuttaa, että Laineen arvoa ei kuitenkaan mitata vain maaleissa.

–Hän pelaa muutenkin hyvin. Se innostaa kavereita vielä enemmän, kun hän karvaa, taklaa ja tekee pieniä asioita hyvin. Toki myös maalit auttavat, Ehlers naurahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: