Viisi kohokohtaa Floridan ja Winnipegin upeasta NHL-pelistä - NHL - Aamulehti

Viisi kohokohtaa Floridan ja Winnipegin upeasta NHL-pelistä: suvereeni Patrik Laine antoi ranteensa laulaa tutulla rikospaikalla, hanska ja ahteri pysäyttivät Aleksander Barkovin

Patrik Laineen hattutemppu kävi jo tässä lähellä. Jets-hyökkääjä pääsi kahteenkin puolittaiseen läpiajoon kolmannessa erässä.

1.11.2018 22:55 | Päivitetty 1.11.2018 23:03

Florida Panthers ja Winnipeg Jets tarjoilivat täydelle Helsingin Areenalle oikein maistuvaa NHL-herkkua. Torstain ottelun voitti lopulta Winnipeg maalein 4–2. Tampereen lahja Patrik Laine (6+2) tinttasi kolme maalia Floridan verkkoon!

Aamulehti seurasi peliä kuvina.

Seuraavassa viisi kohokohtaa kiekkoväkeä kiihottaneesta ottelusta.

1. Kolme suurta kohtasi

Pelaajaesittelyt olivat viimeisen päälle, kun Patrik Laine ja Aleksander Barkov kuulutettiin viimeisinä suomalaisyleisölle. Molemmat saivat melkoisen huutomyrskyn osakseen. Laine naputti mailaa jäähän, kun Barkovin nimi sanottiin.

Seremoniat huipentuivat, kun Teemu Selänne saapui pudottamaan avauskiekon. Suomi-kiekon suurin legenda paiskasi kättä kahden tamperelaisen soihdunkantajan Laineen ja Barkovin kanssa.

Aleksander Barkov (vas.) jäi Dustin Byfuglien -nimisen tavarajunan alle.

2. Byfuglien kolasi Barkovin

Jetsin 118-kiloinen Dustin Byfuglien oli tuhma ja taklasi suomalaisten suosikin Barkovin aivan pystyyn toisen erän alussa. Töötissä ei ollut mitään väärää, mutta kotiyleisö pelästyi Barkovin puolesta. Panthers-sentteri on kärsinyt monista loukkaantumisista urallaan.

Onneksi hän nousi nopeasti jään pinnasta ja liukui vaihtoon. Barkov jatkoi pelaamista normaalisti.

3. Laine palasi rikospaikalle

Winnipeg sai ensimmäisen ylivoimansa, kun Nikolaj Ehlers kaadettiin toisessa erässä. Moni ajatteli siinä vaiheessa, että nyt! Niin taisi tuumata myös Patrik Laine, joka oli pelannut viisi edellistä ottelua kiikaritehoin.

Laine sai kiekon Blake Wheeleriltä mielipaikalleen aloituskaarelle ja antoi ranteensa puhua. Sinne upposi ja Laine nosti kätensä kohti Areenan kattoa. Tammikuussa 2016 hän liekehti samassa paikassa nuorten MM-kisoissa.

Päätöserässä tuli vielä toinen maali ylivoimalla ja lopussa kolmas tyhjiin.

Connor Hellebuyck oli iskussa Jetsin maalilla. Kun Winnipegin piti suojella johtoaan, maalivahti teki kaikkensa joukkueen eteen.

4. Jetsin ylivoima rullasi

Winnipegin ykkösnyrkki takoi kaksi ylivoimamaalia Laineen johdolla. Koostumuksessa on niin paljon taitoa, tulivoimaa ja kokoa, että alta pois.

Vastustajat yrittävät katkaista Wheelerin ja Laineen napanuoran, mutta se on miltei mahdotonta. Niin hyvin amerikkalainen osaa syöttää kiekkoa vastustajan neliön tai kolmion läpi.

Viivassa Byfuglien (0+3) on takuuvarma pelintekijä, jolla on painavat laukaukset. Maalilla Mark Scheifele ja Kyle Connor tekevät ahnaasti maskia.

5. Hellebuyckin hanska heilahti

Voittajat saavat kiittää paljosta myös maalivahtiaan Connor Hellebuyckia. Jenkkiveskari oli helteessä varsinkin avauserässä, mutta hoiteli hommia kylmänviileästi.

Päätöserässä Hellebuyck masensi Barkovin, joka lähetti terävän ranteen kohti yläkulmaa. Se pysähtyi Jets-torjujan hanskaan ja kansa kohahti Areenassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos