Aleksander Barkovin äiti on ravintoasiantuntija - NHL - Aamulehti

Aleksander Barkovin äiti on ravintoasiantuntija – hoikistunut poika yrittää pysäyttää Winnipegin tehonyrkin: "Se on varmaan NHL:n parhaita ketjuja"

Floridan kapteeni Aleksander Barkov haluaa nostaa joukkueensa divisioonan hänniltä playoff-taisteluun.

1.11.2018 9:30

Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov on ollut Helsingissä viikonlopusta lähtien. Hän on ehtinyt tehdä lyhyessä ajassa monta asiaa.

Hän on ajellut junan kyydissä Helsingistä Tampereelle äidin luo syömään pelmenejä.

Hän on vieraillut Patrik Laineen kanssa Helsingin lastensairaalassa jakamassa nimikirjoituksia.

Hän on käynyt kesämökillään ja "hypännyt järveen".

Hän on syönyt kanansiipiä Laineen kanssa helsinkiläisravintolassa.

Hän on ottanut "matsin" Laineen kanssa NHL-videopelissä.

Totta kai hän on myös harjoitellut joukkueen mukana.

Aamujää heittää painetta Barkoville ja Laineelle:

Torstai-iltana oheisleikit ja harjoitukset ovat ohi. Silloin on tosi kyseessä: Panthers ja Winnipeg Jets kohtaavat Helsingin areenassa NHL-kamppailussa.

Tunnollisella Barkovilla on tarkat rutiinit, kuinka hän valmistautuu otteluun.

–Pyrin noudattamaan niitä joka kerta. Yritän tehdä lämmittelyt ja ruokailut ennen jokaista ottelua aina samalla tavalla ja samoihin aikoihin, hän selvittää.

Barkovin Olga-äiti on ravintoterapeutti. Hän oli pojan uran alkutaipaleella Floridassa auttamassa ja ruokaa laittamassa.

–Nykyään äiti ei ole enää aina paikalla, mutta pyrin yhä noudattamaan hänen ruokavinkkejään.

Barkov on aiempaa hoikemmassa kunnossa. Taustalla on järkeen käypä idea: kevyempi mies jaksaa paahtaa kaukalossa entistä pirteämmin.

Kovaa kuntoa tarvitaan, kun Floridan pitää pysäyttää Winnipegin nimekäs hyökkäyskalusto.. Barkovin trio pelannee paljon Jetsin Mark Scheifelen superketjua (laidoilla Blake Wheeler ja Nikolaj Ehlers) vastaan.

–Se on varmaan NHL:n parhaita ketjuja. Jokainen heistä osaa tehdä maaleja, mutta he ovat myös kovia tekemään töitä. Meidän pitää olla koko ajan hereillä – pelaamme sitten Scheifelen ketjua tai Laineen laukausta vastaan..

Sentteri Barkovin laidoilla pelaavat venäläinen Jevgeni Dadonov ja yhdysvaltalainen Nick Bjugstad. Kolmikolla on kansainvälinen meininki, sillä Barkov ja Dadonov puhuvat keskenään venäjää, Bjugstadin kanssa kaksikko haastelee englantia ja sadatukset Barkov hoitaa tarvittaessa suomeksi.

Floridan alkukausi ei ole sujunut toivotusti. Panthers on saanut vain seitsemän pistettä yhdeksästä ottelussa ja makaa divisioonansa viimeisenä. Se ei tyydytä päävalmentaja Bob Boughneria, eikä kapteeni Barkovia.

–Emme ole saaneet niin monta pistettä kuin olisimme halunneet, mutta nyt on kaksi mahdollisuutta ottaa kaksi voittoa täällä (Helsingissä). Taistelemme loppuun asti. Olemme pitäneet palavereita ja tutkineet, mikä pelissämme on vikana. Nyt pitää pelata niin kuin olemme puhuneet.

NHL Global Series

Jääkiekon NHL:n kiertue, joka suuntautuu tällä kaudella 2018–19 Eurooppaan.

Kiertue vieraili lokakuussa Sveitsissä, Saksassa ja Ruotsissa. Vain Ruotsissa pelattiin runkosarjaotteluita, kun New Jersey Devils ja Edmonton Oilers kohtasivat 6. lokakuuta Göteborgissa.

NHL-joukkueet pelasivat ennen kautta kaksi harjoitusottelua myös Kiinassa. Tapahtuman nimi oli NHL China Games.

Suomen kamppailut päättävät NHL Global Seriesin tämän kauden osalta.

Vastakkain ovat kanadalainen Winnipeg Jets ja yhdysvaltalainen Florida Panthers. Joukkueet kohtaavat torstaina 1. ja perjantaina 2. marraskuuta. Pelit ovat NHL:n runkosarjaotteluita ja ne pelataan Helsingin areenassa.

Mukana on kolme suomalaispelaajaa: Jetsin Patrik Laine sekä Panthersin Aleksander Barkov ja Juho Lammikko.

NHL vieraili Suomessa viimeksi lokakuussa 2011. Tuolloin Anaheim Ducks ja Buffalo Sabres kohtasivat Helsingissä runkosarjaottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: