Patrik Laine oli keskittynyt ja määrätietoinen Helsingin NHL-otteluiden harjoituksissa - NHL - Aamulehti

Patrik Laineen ilme huusi: antakaa minulle maali, edes yksi! – Floridan suomalaispelurilta leiskautus, miten Laine pysähtyy

Patrik Laine on Helsingin NHL-otteluiden suosituin pelaaja.

1.11.2018 9:00

Antakaa minulle maali. Edes yksi!

Patrik Laineen ilme oli keskittynyt ja määrätietoinen, kun Winnipeg Jets harjoitteli keskiviikkona Helsingin areenassa. Laine on viiden ottelun pisteettömässä putkessa jääkiekon NHL:ssä ja kauden ensimmäiset 12 ottelua (3+2=5) eivät ole tuoneet yhtäkään osumaa tasakentällisin.

Tuska on kasvanut Laineen pään sisällä, minkä näki areenan jäällä. Harjoituksissa Laine laukoi, laukoi ja laukoi. Eri paikoista, eri asennoista, erilaisissa tilanteissa. Ja kun virallinen harjoitusosuus oli ohi, silloin Laine laukoi vielä lisää.

Kun yksi ohjauskiekko meni ohi maalista, Laine lämäsi kiekon pleksiin ja päästi suustaan tutun suomalaisen V-kirjaimella alkavan sanan. Tamperelainen haluaa nimensä tulostaululle ja seuraavan päivän lehteen, kuivan kauden on päätyttävä.

Laine oli vuosi sitten tehnyt 12 ottelun jälkeen viisi osumaa, eli vain kaksi nykyistä enemmän. Viime kaudella Tappara-kasvatti pyssytti 44 pussukkaa ja oli NHL:n maalipörssin toinen Aleksandr Ovetshkinin (49) jälkeen.

Joten ei syytä huoleen. Kun Laineen ruuti kuivuu, silloin tapahtuu – ja nopeasti. Tämänhetkistä harmitusta tuo tieto ei tosin poista.

Jos Laine saisi vapauttavia onnistumisia juuri Helsingissä, kotiyleisön edessä, se olisi hetki, joka ei hevillä unohtuisi. Tuuletuskin voisi olla tavallista tunteikkaampi.

Mistä Laine voisi saada viimeisen sysäyksen, jotta aiempien pelien maalipaikat sytyttäisivät nyt punavalon? Voisiko tuo sysäys olla tuttu kulta-areena?

Aamujää heittää painetta Barkoville ja Laineelle:

Hienoja muistoja Helsingistä

Laine, 20, nousi koko kansan tietoisuuteen hieman alta kaksi vuotta sitten juuri Helsingin areenassa tehdyillä maaleillaan.

Jääkiekon nuorten MM-kilpailut pidettiin vuodenvaihteessa 2015–16 Helsingissä. Pelipaikkoina olivat areena ja Helsingin vanha jäähalli, mutta Suomi pelasi kaikki ottelunsa areenassa.

Laine oli paukuttanut 24 ottelussa Tapparalle tehot 8+8=16 ennen MM-kisojen alkua. Kärpät-ottelun loukkaantuminen vei kuitenkin sivuun seitsemäksi otteluksi, eikä Laine ollut kuuma nimi vielä suuren yleisön silmissä. Vain kiekkopiirit tunsivat superlahjakkuuden kyvyt.

Laine (turnauksessa 7 ottelua pistein 7+6=13), Jesse Puljujärvi (7. 5+12=17) ja Sebastian Aho (7. 5+9=14) muodostivat tulikuuman PuLa-Aho-ketjun, joka valloitti pistepörssin kärkipaikat ja suomalaisten sydämet taidoillaan ja iloisella menollaan.

Laine voitti maalipörssin ja valittiin tähdistökentälliseen, kun Suomi juhli MM-kultaa. Tesoman kasvatti teki lukuisia unohtumattomia maaleja, kuten voitto-osumat Tshekkiä (alkulohko) ja Kanadaa (puolivälierä) vastaan, tai 1–1-tasoitusmaali Venäjän verkkoon finaalissa.

–Tässä hallissa on tullut osuttua, mutta nyt vastassa on NHL-joukkue. Toivoisin, että maalinteko olisi täällä helpompaa, mutta pelkään, ettei se ole, Laine sanoi keskiviikkona.

Nuorten Leijonien kultajoukkueeseen kuului myös Juho Lammikko. Lammikko pelasi MM-kisoissa nelosketjun raatajana. Rooli on sama myös Florida Panthersissa, josta Ässät-kasvatti on raivannut pelipaikan NHL-kauden aluksi.

–Laine on vaikea pysäytettävä. Koitamme blokata hänen laukauksiaan mahdollisimman paljon. Porilaiset vitsit eivät taida tepsiä, porilaiset eivät juurikaan vitsaile, Lammikko leiskautti Panthersin pukukopissa entisestä joukkuekaveristaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos