Aleksander Barkovista julkaistaan postimerkki Tampereella - NHL - Aamulehti

Aleksander Barkovista julkaistaan viikon kuluttua postimerkki Tampereella – Se on suuri kunnia, mutta merkissä on yksi kauneusvirhe

NHL-tähti alennettiin omassa postimerkissään varakapteeniksi.

Aleksander Barkovista julkaistaan viikon kuluttua postimerkki Tampereella.

5.4.2019 19:22 | Päivitetty 5.4.2019 20:27

Miami

NHL-jääkiekkoilija Aleksander Barkovista viikon kuluttua Tampereella julkaistava postimerkki puhutti ja ihastutti ennakkoesittelyssä Miamissa. Merkin suurennosta tutkittiin mielenkiinnolla Florida Panthers–New York Islanders -ottelun yhteydessä perjantain vastaisena yönä.

– Minulta kysyttiin asiaan suostumusta, ja onhan tämä iso kunnia. Ei hirveän monesta jääkiekkoilijasta ole omaa postimerkkiä, Barkov kertoi.

Ensi viikon perjantaina alkavassa TamCollect-postimerkkinäyttelyssä jääkiekkofaneille ja tietenkin filatelisteille tulee mahdollisuus nähdä itse merkki. Nopeimmat voivat myös ostaa paikalta harvinaisuuden omakseen pienestä 500 kappaleen painoksesta.

TamCollect-näyttely järjestetään 12.–14.4. osana Keräilyn maailma -tapahtumaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

– Aika harvinainen ja hieno juttu tämä on, Barkov pohti.

Barkov myöntää, ettei postimerkkeily ole koskaan kuulunut hänen harrastuksiinsa. Mutta helposti hän listaa muutaman jääkiekkomerkin ulkomuististaan mainiten julkaisut Mikael Granludista ja Peter Forsbergista.

– Tiedän, että on keräilijöitä, joilla on tosi harvinaisia ja jopa valtavia kokoelmia, Barkov lisää.

Miksi A eikä C?

Barkov-postimerkin kuvassa kummeksuttaa Barkovin Panthers-paidan A-kirjain, sillä suomalaistähti on kipparoinut joukkuetta koko tämän kauden C-rinnassaan. Barkov ei moisesta ole moksiskaan.

– Ei se minua haittaa mitenkään. Itse en valinnut kuvaa, Barkov toteaa.

Postimerkkien valmistusprosesseissa varsinkin reilut 100 vuotta sitten sattui vahinkoja. Osa niistäkin merkeistä pääsi silti levitykseen, ja moisia metsästettyjä erikoisuuksia kutsutaan virhepainamiksi. Barkovin postimerkin kirjainkysymys ei ole varsinainen virhe.

– Jos tämän valmistelu tapahtuisi nyt, niin varmasti silloin minulla olisi myös postimerkin kuvan rinnassa kapteenin C-kirjain, Barkov paljastaa naurahduksen kera.

– Kuva ja merkki on se pääasia, ei sillä kirjaimella paidassa tässä ole niin väliä. Oli sitten A tai C tai vaikkapa B, Barkov päättää.

Tällaiselta merkki näyttää.

Kirjeposti ja kandit

Vaikko iso osa nykyviestinnästä tapahtuu sähköisesti, perinteinen posti on enemmän kuin tuttu juttu 23-vuotiaalle Barkoville.

– Minun tapauksessa sitä (perinteistä) postia tulee lähetettyä todella paljonkin. Saan erilaisia pyyntöjä vastauspostimerkkien kera faneilta kaukaakin, usein toivomuksissa kyse on nimikirjoituksesta ja yritän niitä myös toteuttaa. Eli postia kulkee molempiin suuntiin, kun sitten lähetän niitä takaisin, Barkov taustoittaa.

Entä kenet Barkovin mielestä pitäisi seuraavaksi ikuistaa postimerkkiin?

– Tosi paljon hyviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi Patrik Laine, Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Pekka Rinne ja Tuukka Rask, Barkov aprikoi.

– Mutta kenties vuoden tai parin päästä voisi postimerkki tulla koripalloilija Lauri Markkasesta. Hän on aika ainutlaatuinen tapaus Suomessa, kun pystyy tuollaisella tasolla pelaamaan NBA:ssa – se on huikeaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos