Laulajatähti Tina Turner on kuollut

Turner tunnettiin lavaenergiastaan ja karismaattisen käheästä äänestään. Hän teki myös yhden musiikkihistorian näyttävimmistä paluista lavalle.

Laulaja Tina Turner esiintyi vuonna 2000 Kalifornian Anaheimissä Yhdysvalloissa. Hän tuli tunnetuksi huikeasta lavaenergiastaan.

| Päivitetty

Laulajatähti Tina Turner on kuollut 83 vuoden iässä, kertovat uutistoimistot. Turner kuoli 83-vuotiaana pitkän sairauden jälkeen kotonaan Sveitsin Küsnachtissa lähellä Zürichiä.

”Hänen mukanaan maailma menetti legendan ja roolimallin”, Turnerin perhe kertoi tiedotteessaan.

Syntymänimeltään Anna Mae Bullock eli Turner tunnetaan lukuisista suurista hiteistään, kuten Private Dancer, What's Love Got to Do with It ja (Simply) The Best. Häntä on joskus kutsuttu lempinimellä Rockin kuningatar.

Turnerin elämää leimasivat monet vastoinkäymiset. Niistä ehkä tunnetuin vaihe oli avioliitto väkivaltaisen aviomiehen Ike Turnerin kanssa.

Vuonna 1939 syntynyt Turner aloitti musiikillisen uransa 1950-luvulla juuri Ike Turnerin yhtyeen Kings of Rhythmin kanssa. Vuonna 1960 Ike ja Tina Turner julkaisivat hittisinkun nimeltä A Fool in Love.

Pariskunta julkaisi myöhemmin useita hittejä, kunnes yhteistyö päättyi vuonna 1976. Samana vuonna Tina Turner haki avioeroa.

Tina Turner teki yhden musiikkihistorian näyttävimmistä comebackeista, kun häneltä ilmestyi vuonna 1984 hittialbumi Private Dancer. Se sai parhaan levyn Grammy-palkinnon.

Turner tuli tunnetuksi huikeasta lavaenergiastaan sekä karismaattisen käheästä ja hallitun rääkyvästä äänestään. Hänen tanssiliikkeensä ovat siirtyneet monien artistien koreografioihin Mick Jaggerista Beyoncéen.

Turner esiintyi myös joissakin elokuvissa, kuten Mad Max Beyond Thunderdomessa (1985) ja Last Action Hero (1993). Häneltä on julkaistu myös muutama omaelämäkerrallinen kirja.

Vuoden 1986 elämäkerran I, Tina: My Life Story pohjalta tehtiin vuonna 1993 elokuvan, jonka nimi oli What's Love Got to Do with It.

Tina Turner oli syntynyt vuonna 1939 Nutbushissa Yhdysvaltain Tennesseessä. Vuodesta 2013 hänellä oli Sveitsin kansalaisuus.

Tina Turner esiintyi loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla vielä huhtikuussa 2009. Rouva näytti, että vielä 70-vuotiaaltakin rokkaaminen onnistuu ja sääri nousee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut