Poliisi: Euroviisuhuuma ei ole näkynyt Tampereen kaduilla – ”Olisiko kakkossija ollut sen verran katkera, että juhlat latistuivat”

Myöskään Suomen vantaalaisen viisuedustajan omilla kotikonnuilla laulukilpailu ei ole näkynyt.

Saksa-Suomi ottelun jälkeen fanit kerääntyivät seuraamaan Käärijää Tampereen Rautatienkadun Fanzonelle. Kappale sai riehakkaita tuuletuksia.

STT

Euroviisuhuuma ei ole näkynyt ihmeemmin Sisä-Suomen poliisilaitosten aluella. Tampereella on ollut niin ikään rauhaisaa, eikä Suomen viisuedustajan Käärijän toinen sija näytä saatelleen ihmisiä kaduille juhlimaan vantaalaisartistin menestystä.

Poliisin mukaan laulukilpailu ei ole näkynyt Sisä-Suomen poliisin alueella oikeastaan millään lailla, vaikka Tampereellakin on ollut joitakin paikkoja, joissa kansa on voinut jännittää finaalia.

”En tiedä olisiko kakkossija ollut sen verran katkera, että juhlat latistuivat siinä vaiheessa”, komisario Teemu Karhunen sanoo.

Tampereella on ollut myös jääkiekon miesten MM-turnauksen otteluita, ja lauantaina Suomi kohtasi Tampereella Saksan.

”Tietysti, kun Suomi voitti, niin se vähän helpottaa taas mielialaa. Kiekkokisatkin ovat kyllä menneet hyvin, ei niistä oikeastaan ole ollut mitään häiriötä”, Karhunen sanoo.

Lue lisää: Niin lähellä! Käärijä toi Suomelle Euroviisuista kaikkien aikojen toiseksi parhaan sijoituksen – Ruotsi voitti

Helsingissäkin rauhalllista

Helsingin keskustassa oli aamukolmen jälkeen Kauppatorille kerääntyneenä parisensataa ihmistä, mutta juhlinta on sujunut poliisin mukaan rauhallisesti.

”Muutenkin on ollut kohtuurauhallinen yö. Mielestäni tavanomaista lauantai-iltaa ja -yötä rauhallisempi, sanoo Helsingin poliisin johtokeskuksen yleisjohtaja”, komisario Petri Juvonen.

Ilmassa ei ollut myöskään merkkejä siitä, että yön voisi odottaa vielä vilkastuvan aamua kohden, vaikka Euroviisut saatiin pakettiin vasta Suomen aikaa aamuyöstä.

”Ei ainakaan autoliikennettä ole näkyvissä sillä lailla, että autoilla tulisi jengi keskustaan”, Juvonen sanoo ja arvioi yön ennemminkin hiljenevän entisestään.

Kauppatorilla ihmiset olivat Juvosen mukaan kerääntyneenä Havis Amandan eli Mantan patsaan tavanomaisen sijoituspaikan ympäristöön, mihin kansaa on kokoontunut perinteisesti esimerkiksi jääkiekon MM-mestaruuksia juhlistamaan. Juhlintaan usein osalliseksi joutunut patsas siirrettiin alkukuusta sisätiloihin korjausta ja konservointia varten.

Euroviisut eivät olleet ainakaan aamuyöhön mennessä näkyneet isommin myöskään Käärijän omilla kotikonnuilla.

Vantaa kuuluu Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueeseen, jossa on poliisin näkökulmasta ollut kuitenkin muuten levoton yö. Tilanteen kerrotaan vertautuvan tavanomaiseen loppukevään tai kesän viikonloppuun.

Komisario Harri Viholan mukaan tehtäviä on runsaasti, muun muassa kaikenlaista häiriökäyttäytymistä.

”Euroviisut eivät ole näyttäytyneet poliisin silmin ainakaan toistaiseksi”, hän kuitenkin tarkentaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut