Jos G Livelabin kisakatsomoa on uskominen, Suomessa juhlitaan tänään viisuvoittoa

Kysyimme G Livelabin viisukatsomossa, miten Käärijän käy. ”Energia vie voiton.

G Livelabin viisukatsomon istumapaikat täyttyivät nopeasti lauantai-iltana.

Aamulehti

Tampereen G Livelabin euroviisukatsomoon saapui sankoin joukoin ihmisiä jo varhain lauantai-iltana. Livelabin edustalle muodostui jono jo hieman puoli kahdeksan jälkeen. Kun ovet tasalta aukesivat, jono ylettyi Puutarhakatu 1:stä teatterille asti.

Kysyimme viisukansalta, miten illan finaalissa käy.

Tiina ja Iisa Luoto edustivat arvioidun enemmistön mielipidettä: he uskovat Suomen eli Käärijän voittoon.

Iisa Luoto arvioi Käärijän somehypen olevan sillä tasolla, että se kantaa kosolti yleisöääniä. Tiina Luoto totesi, että voittajaksi kaivataan ”iloista ja menevää rallia, ei surumielistä hempeilyä”, jota Ruotsin edustaja Loreenin voi sanoa edustavan.

Tiina ja Iisa Luoto luottavat Käärijään.

Myös Maria Korhonen ja Reeta Varjonen uskovat Käärijään ja toivovat parasta. Korhonen sanoi, että uskoa on enemmän kuin toivoa. Heidän uskonsa on valettu ennen kaikkea suomen kielen ja tarttuvan melodian päälle.

Illan viisufinaalia on spekuloitu Suomen ja Ruotsin kamppailuksi, mutta Korhonen nosti boksin ulkopuolelta ykköshaastajaksi Kroatian. Sen kappaleessa on yllätysvoimaa kuten Käärijän Cha Cha Chassa.

Reeta Varjonen ja Maria Korhonen olivat tilanneet piña coladaa.

Kirsi Höglund sanoi olevansa realisti, mutta ei pessimisti. Hän uskoo Käärijän yltävän viiden parhaan joukkoon. ”Sillä välillä se on. Voi käydä mitä vaan. Mitä yleisö haluakaan.”

Kirsi Höglund toivoo Suomeen viisuvoittoa, mutta pitää jalkansa maassa.

Ella Itäranta povasi tunnepohjalta, että Suomi voittaa ja Ruotsi on toinen. Aino Putaala komppasi näkemystä. Hän arveli Loreenin Tattoon olevan liian samanlainen kuin vuoden 2012 voittajakappale Euphoria, ja ratkaisevasti sitä heikompi.

Itäranta nosti puhutuimpien maiden listan ulkopuolelta esiin Norjan, josta sanoi pitävänsä paljon.

Aino Putaala ja Ella Itäranta uskovat Käärijän hahmoon. ”Hahmo myy”, Putaala totesi.

Jarkko Hepokangas on vähitellen kääntynyt uskomaan, että Käärijä voittaa. ”Sisko asuu Hollannissa. Sieltä olen kuullut huhuja, että suosiota on.”

Myös Hepokangas sanoi Loreenin olevan liian lähellä vanhaa voittoviisuaan. ”Energia vie voiton.”

Vieressä istuva Johanna Haataja toi kyselyyn kaivatun riitasoinnun. Hän epäilee, että hype Käärijän ympärillä on saattanut mennä jo yli, eikä usko Loreeniinkaan. ”Voittoon nousee villi kortti. Vaikka Sveitsi.”

Johanna Haataja ja Jarkko Hepokangas ovat veikkauksissaan eri linjoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut