Kesän festariliput maksavat nyt selvästi enemmän kuin vuosi sitten – Nopeimmat saivat Tammerfest-­liput käsittämättömän halvalla

Tammerfest-päivä maksaa tällä hetkellä 14 euroa enemmän kuin vuosi sitten. Listasimme viiden ison pirkanmaalaisen musiikkifestivaalin lippuhinnat tältä kesältä ja viime kesältä.

Edullisimmin tulevan kesän Tammerfest-liput sai, kun lippukaupoille kiirehti heti viime kesän festivaalin jälkeen. Viime vuonna tamperelaisyleisöä villitsi klassikkofestareilla muun muassa Popeda.

Aamulehti

Lähes kaikkien musiikkifestivaalien lipuista joutuu maksamaan ensi kesänä Pirkanmaalla enemmän kuin viime kesänä. Poikkeuksiakin kuitenkin löytyy. Valkeakoskella järjestettävän Työväen musiikkitapahtuman neljän päivän ennakkolippu on tismalleen samanhintainen kuin vuosi sitten, ja päivärannekkeen saa perjantaille ja lauantaille jopa viime vuotta edullisemmin.

Esimerkiksi heinäkuussa järjestettävän Tammerfestin kolmen päivän ennakkolippu on tällä hetkellä 14 euroa kalliimpi kuin samaan aikaan viime vuonna, ja elokuun lopussa järjestettävän Festivaali-festivaalin kahden päivän ennakkolippu on 15 euroa kalliimpi kuin viime vuonna.

Kaikki kulut kasvaneet

”Lippujen hintojen korottamiselle on ollut paineita, sillä lähes kaikki tapahtuman järjestämiseen liittyvät kustannukset ovat nousseet merkittävästi parin viime vuoden aikana”, Tammerfestin järjestävän Nelonen Media Liven tuotantopäällikkö Jonna Pihkala kertoo.

Kustannukset ovat hänen mukaansa nousseet tasaisesti jo pidemmän aikaa, mutta parin viime vuoden aikana nousu on ollut merkittävää. Samaan aikaan ovat kallistuneet niin artistien hinnat, festivaalirakentamiseen liittyvät kulut, rahdin kulut kuin esimerkiksi catering-palveluidenkin hinnat.

Mitä maksaa?

Hinnat nousivat

Vertasimme mitä suosittujen pirkanmaalaisten festareiden ennakkoliput maksoivat viime kesänä ja tänä vuonna.

Tammerfest

20.–22. heinäkuuta Tampereella Ratinanniemessä.

Lippuhinnat nousevat portaittain festivaalin lähestyessä.

Tällä hetkellä peruslippujen hinnat esim. 99 euroa / 1 päivä, 159 euroa / 3 päivää.

Hinnat samaan aikaan viime vuonna 85 euroa / 1 päivä, 145 euroa / 3 päivää.

Edullisimmillaan liput tämän vuoden tapahtumaan olivat viime kesänä ostettuina 99 euroa / 3 päivää. Tarjouslippuja oli rajoitettu määrä.

Saarihelvetti

4.–5. elokuuta Tampereella Viikinsaaressa.

Tällä hetkellä perusliput 66,50 euroa / 1 päivä, 99,50 euroa / 2 päivää.

Hinnat viime vuonna ennakkoon: 64 euroa / 1 päivä, 93,50 euroa / 2 päivää.

Aitoon Kirkastusjuhlat

8.–10. heinäkuuta Pälkäneellä Aitoossa.

Tällä hetkellä aikuisten perusliput 52 euroa / 1 päivä, 105 euroa / 3 päivää.

Hinnat viime vuonna ennakkoon: 43 euroa / 1 päivä, 96 euroa / 3 päivää.

Early bird -liput sai tänä vuonna 30. huhtikuuta asti hintaan 44 euroa / 1 päivä, 82 euroa / 3 päivää.

Festivaali

25.–26. elokuuta Tampereella Pyynikillä.

Tällä hetkellä hinnat 65 euroa / 1 päivä, 105 euroa / 2 päivää.

Hinnat viime vuonna ennakkoon: 55 euroa / 1 päivä, 90 euroa 2 päivää.

Työväen musiikkitapahtuma

26.–30. heinäkuuta Valkeakoskella.

Tällä hetkellä hinnat esim. 55 euroa / 1 päivä, 99,50 / 4 päivää.

Hinnat samaan aikaan viime vuonna: 49–59 euroa / 1 päivä riippuen päivästä, 99,50 euroa / 4 päivää.

Lippuja halutaan myydä ajoissa

Moni festivaali tarjoaa kävijöilleen edullisia early bird -lippuja. Esimerkiksi Aitoon Kirkastusjuhlien kolmen päivän Early bird -lipun sai huhtikuun loppuun asti 82 eurolla. Sen jälkeen kolmen päivän ennakkolipun hinta nousi 105 euroon.

Tammerfest-lippujen hinnat nousevat porrastetusti moneen kertaan. Pihkala kertoo, että heti viime kesän tapahtuman jälkeen tuli myyntiin rajoitettu erä 99 euron hintaisia kolmen päivän lippuja. Hinta on peräti 60 euroa edullisempi kuin kolmen päivän Tammerfest-lipun hinta tällä hetkellä. ”Kannustamme ihmisiä ostamaan lipun mahdollisimman ajoissa, koska se helpottaa tapahtuman suunnittelua”, Pihkala sanoo.

Kipuraja ei ole ylittynyt

Edullisimpien Early bird -lippujen ostaja joutuu usein tekemään ostopäätöksen ennen kuin tietää, keitä artisteja festivaalille on tulossa. Esimerkiksi Tammerfestin lauantain pääesiintyjä selviää vasta heinäkuun alussa.

Pihkalan mukaan edulliset ennakkohinnat houkuttelevat silti festivaalikävijöitä. Hän kertoo, että lipunmyynnissä tulee piikki aina, kun ennakkolippujen hinnat ovat nousemassa. ”Ihmiset näyttävät ostavan Tammerfest-lippunsa ylipäänsä aikaisemmin kuin ennen.”

Ainakaan vielä lippujen hintojen nousu ei Pihkalan mukaan näy myynnissä. Hän tulkitsee sen osoittavan, että kuluttajien kipuraja ei ole hintojen suhteen mennyt rikki.

Aamulehti ja Nelonen Media Live kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut