Metallimusiikin festivaali Tuhdimmat Tahdit siirtyy ensi kesänä Tampereen Ratinaan

Tuhdimmat Tahdit on järjestetty aikaisemmin Nokialla. Nyt Nokialta ei festivaalin järjestäjän mukaan löytynyt sopivaa tapahtumapaikkaa. Nokian Sahanrantaan liittyi epävarmuutta, mikä vaikutti päätökseen siirtää tapahtuma Tampereelle.

Tuhdimmat Tahdit järjestettiin viime kesänä Nokian Sahanranassa Nokianvirran tuntumassa.

23.1. 20:24

Metallimusiikkifestivaali Tuhdimmat Tahdit järjestetään ensi kesänä Tampereella Ratinanniemessä. Festivaalijohtaja Kari Penttinen kertoo, että festivaali siirtyy Tampereelle, koska Nokialta ei löytynyt sopivaa tapahtumapaikkaa ensi kesäksi.

Tuhdimmat Tahdit järjestettiin viime kesänä Nokian Sahanrannassa. Viime kesän tapahtumaa edelsi useamman vuoden tauko, jolloin festivaalia ei järjestetty ollenkaan. Järjestäjät ilmoittivat viime kesänä, että tapahtumalle halutaan jatkoa.

Penttinen kertoo, että päätöksen vaikutti Sahanrannassa vireillä oleva kaavamuutos.

”Ei ollut täyttä varmuutta, voimmeko järjestää tapahtuman siellä.”

Viime kesänä rakennusyhtiö JM Suomi osti Nokian kartanon Nokia oyj:ltä. Samalla JM Suomi teki esisopimuksen Nokia oyj:n ja Nokian kaupungin kanssa Nokianvirran läheisestä alueesta ja vanhan sahan alueista. Tarkoitus on, että alueelle rakennetaan tulevaisuudessa asuntoja.

Penttisen mukaan Nokialta yritettiin etsiä myös vaihtoehtoista tapahtumapaikkaa, mutta sopivaa ei löytynyt. Vastaan tuli esimerkiksi tapahtumapaikan koko, sillä esillä olleissa vaihtoehdoissa Tuhdimpia Tahteja ei olisi voitu järjestää nykyisessä mittakaavassaan. Kun Ratinanniemestä löytyi paikka, järjestäjät päättivät tarttua siihen.

”Tähän ei liity mitään draamaa.”

Penttinen sanoo, että Ratinanniemessä tapahtuma järjestetään samaan tapaan kaksipäiväisenä kuin viime vuonna Nokialla. Artistit julkaistaan myöhemmin tällä viikolla. Tapahtumapäiviksi on varmistunut 16.–17. kesäkuuta. Festivaalin järjestää manageri- ja ohjelmatoimisto Master Events, joka on järjestänyt metallikeikkoja myös Nokian Kerholassa.

Penttinen kertoo, että Kerholan keikat jatkuvat kuten aiemminkin. Tänä keväänä Kerholassa esiintyvät muun muassa Martti Servo ja Napander, Happoradio sekä Eläkeläiset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut