Mäntän musiikkijuhlat julkisti kesän ohjelman – Nämä huiput soittavat Mäntässä

Mäntän musiikkifestivaali keskittyy entistä enemmän pianon maailmantähtiin.

Gabriela Montero on yksi Mäntän musiikkijuhlien ensi kesän huippupianisteista.

16.1. 9:46

Aamulehti

Venezuelalainen pianisti Gabriela Montero on yksi maanantaina ensi kesän ohjelmansa julkistaneen Mäntän musiikkijuhlien kiinnostavimmista muusikoista maailmalla. Montero tunnetaan niin pianokirjallisuuden klassikkojen tulkkina kuin kekseliäänä säveltäjänä ja taiturimaisena improvisoijanakin. Hänen tavaramerkkinään on improvisoida yleisön esittämien toiveiden pohjalta mitä erilaisimmissa tyyleissä.

Mäntässä Monteron ohjelmassa ovat Bach-Busonin Chaconne, Cesar Franckin Preludi, koraali ja fuuga, Robert Schumanin Karnevaali sekä improvisaatioita. Montero esiintyy Mäntässä Serlachius-museon salissa lauantaina 5. elokuuta.

Mäntän musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 24. kerran. Ajankohta on 1.–5. elokuuta. Festivaalilla kuullaan Monteron ohella poikkeuksellisen paljon pianon maailmantähtiä. Heitä ovat jo toistamiseen Mänttään tuleva englantilainen Paul Lewis, israelilainen Boris Giltburg ja ranskalainen Jean-Efflam Bavouzet.

”Soolokonsertti mahdollistaa valtavan elämysten kirjon, ainutlaatuisen ja herkän yhteyden yleisön ja taiteilijan välillä. Siksi Mäntän musiikkijuhlat haluaa keskittyä entistä enemmän huippuluokan pianoresitaaleihin ja järjestää niitä paremmin kuin missään muualla. Tälle vuodelle on saatu kokoon aivan hillitön tähtikaarti”, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Niklas Pokki.

Nuoria lupauksia

Mäntän musiikkijuhlien kutsumat pianistit tuovat mukanaan teoksia, joista heidät erityisesti tunnetaan. Paul Lewis soittaa Schubertin pianosonaatteja, Boris Giltburg Šostakovitšin, Prokofjevin ja Rahmaninovin teoksia ja Jean-Efflam Bavouzet Haydnin ja Ravelin musiikkia. Lisäksi kotimaiseen pianistieliittiin kuuluva Juhani Lagerspetz soittaa Beethovenin jättiläismäisen Hammerklavier-sonaatin.

Festivaali esittelee myös uransa alussa olevia taiteilijoita. Heitä ovat ensi kesänä Tiffany Poon, Jeneba Kanneh-Mason ja viimeisimmän Maj Lind -pianokilpailun voittaja Piotr Pawlak. Lisäksi Mäntässä juhlitaan Nuorten pianoakatemian 10-vuotista taivalta.

Mäntän musiikkijuhlien pääkonserttipaikka on Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-sali. Musiikkia kuullaan myös Mäntän Klubilla ja Mäntän kirkossa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut