Tamperelaisravintola Teerenpelissä aloittaa perjantaina uusi musiikkiklubi – Esiintyjiä oli jonoksi asti

Pirkkalassa asuva Ilkka Johansson kyllästyi siihen, että levy-yhtiöt sanelevat, millaista musiikkia ihmiset pääsevät kuulemaan. Syntyi Gigstart my heart -musiikkiklubi, jonka esiintyjiä ei ole karsittu millään tavalla.

Kuvassa olevat Kalle Pakarinen, Ilkka Johansson ja Jani Pakarinen pyörittävät uutta Gigstart my heart -klubia yhdessä Patrik Johansson-Hongellin ja Janne Kyllösen kanssa.

4.1. 10:56

Aamulehti

Musiikkimaailmassa peli on tavallisesti armotonta: Keikoille ei pääse ilman suosiota ja radiosoittoa. Suosiosta taas on turha haaveilla, jos ei edes pääse näyttämään, mitä osaa.

Pirkkalassa asuva intohimoinen musiikkiharrastaja Ilkka Johansson halusi haastaa levy-yhtiöiden tiukan roolin portinvartijoina ja ideoi Tampereelle uuden klubin, jolle kuka tahansa voi ilmoittautua soittamaan.

Tilat raikkaalle visiolle tarjosi tamperelainen ravintola Teerenpeli, ja innokkaita esiintyjiä löytyi sosiaalisen median kautta nopeasti jonoksi asti.

Mikä?

Gigstart my heart -club

Tampereella ravintola Teerenpelissä.

Viitenä perjantaina 6. tammikuuta, 24. helmikuuta, 24. maaliskuuta, 21. huhtikuuta ja 5.toukokuuta.

Ensimmäisessä klubi-illassa esiintyvät vaihtoehtorockia soittava forssalainen Kyydit, turkulaiskitaristi Juhani Mistolan luotsaama Mistolan lasiset linnut ja punk-rockia soittava pirkanmaalainen Koodinimi käkikello.

Liput 10 euroa.

Esiintyjät ilmoittautumisjärjestyksessä

Ilkka Johansson on kasannut kevääksi Teerenpeliin viisi klubi-iltaa yhdessä ystäviensä Kalle Pakarisen, Jani Pakarisen ja Janne Kyllösen sekä poikansa Patrik Johansson-Hongellin kanssa.

Gigstart my heart -clubille sai ilmoittautua Tamperen bändit -Facebook-ryhmässä esiintyjäksi riippumatta siitä, mitä musiikkityyliä oma yhtye edustaa tai onko bändille kertynyt aiempaa esiintymiskokemusta. Kolme kokoonpanoa klubin pyörittäjät houkuttelivat esiintyjiksi omista verkostoistaan.

”Facebookista valitsimme tulijat puhtaasti ilmoittautumisjärjestyksessä. Millään muulla kriteerillä ketään ei karsittu pois”, Johansson kertoo.

Syksyksikin riittäisi ohjelmaa

Kaikkiaan kevään aikana lavalle pääsee 13 kiinnostavaa kokoonpanoa. ”Bändit on sijoiteltu eri illoille niin, että kokonaisuudesta syntyy aina toimiva sillisalaatti”, Johansson lupaa.

Määräänsä enempää esiintyjiä ei viiteen iltaan mahtunut, joten innokkaita tulijoita olisi myös mahdollisille alkusyksyn klubeille. ”Toivotaan, että keväällä saadaan ihmisiä paikalle niin hyvin, että hommaa voidaan jatkaa myös syksyllä.”

Yksi ensi perjantain kolmesta esiintyjästä on pirkanmaalaisbändi Koodinimi käkikello.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut