The Rasmuksen alkuperäinen rumpali Janne Heiskanen on kuollut

Janne Heiskanen soitti yhtyeen kolmella ensimmäisellä albumilla.

Rasmus vuonna 1998: Eero Heinonen (vas.), Lauri Ylönen, Janne Heiskanen ja Pauli Rantasalmi. Alkuaikoina yhtyeen nimessä ei ollut vielä The-artikkelia.

28.10. 16:38

The Rasmus -yhtyeen alkuperäinen rumpali Janne Heiskanen on kuollut. Yhtye kertoo asiasta Instagramissa. Heiskanen oli 43-vuotias.

Janne Heiskanen oli mukana aluksi vain pelkällä Rasmus-nimellä toimineessa yhtyeessä vuosina 1994–1999. Hän soitti albumeilla Peep (1996), Playboys (1997) ja Hell of a Tester (1998). Heiskasen erottua yhtyeestä rumpaliksi tuli Aki Hakala, joka on mukana edelleen.

Päivityksessään The Rasmus kertoo saaneensa tiedon Heiskasen kuolemasta perjantain vastaisena yönä. Päivityksessä ei mainita hänen kuolinsyytään.

Ari Väntäsen tuoreen The Rasmus -elämäkertakirjan mukaan Heiskanen, Lauri Ylönen, Pauli Rantasalmi ja Eero Heinonen päättivät yhtyeen perustamisesta yhdessä koulussa, joskin Heiskanen jäi alussa vähäksi aikaa pois syystä, jota jäsenet eivät enää muista. Rasmus valittiin yhtyeen nimeksi Heiskasen ehdotuksesta.

Yhtye kuvailee Heiskasta soittajana ”grooven ja vakaiden biittien selkärangaksi” ja muistuttaa, että yhtyeen ensimmäisen albumin nimikappale Peep on Heiskasen sävellys.

Rasmuksen jälkeen Heiskanen soitti Lovestone-yhtyeessä, joka keikkaili 2000-luvun alussa, mutta ei levyttänyt.

28.10. klo 16:02: Korjattu tieto Janne Heiskasen aloitusvuodesta Rasmuksessa. Hän soitti yhtyeessä vuosina 1994-1999.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut