Anniskeluakin tarjolla klassisen musiikin konsertissa – Tampere Chamber Music saa vieraakseen huippupianisti Marianna Shirinyanin

Koronan piinaama Tampereen kansainvälinen kamarimusiikkifestivaali palaa takaisin sydäntalveen tammikuulle.

Pianisti Marianna Shirinyan soittaa Tampere Chamber Music -festivaalilla tammikuussa.

7.9. 13:54

Aamulehti

Armenialaissyntyinen pianisti Marianna Shirinyan ihastutti keväällä Sergei Prokofjevin kolmannen pianokonserton tulkkina Tampere Filharmonian solistina. Shirinyan palaa Tampereelle kamarimuusikkona tammikuussa järjestettävällä Tampere Chamber Music -festivaalilla. Hänen ohjelmassaan ovat muun muassa Maurice Ravelin La Valse yhdessä pianisti Heini Kärkkäisen kanssa sekä Pjotr Tšaikovskin a-molli-trio sellisti Torleif Thedéenin ja viulisti Priya Mitchellin kanssa. Shirinyan pitää festivaalilla myös kamarimusiikin mestarikurssin.

Festivaalin muita taiteilijavieraita ovat muiden muassa bandoneonisti Marcelo Nisinman, viulistit Réka Szilvay ja Kasmir Uusitupa, sellisti Robert Cohen, kitaristi Ismo Eskelinen, alttoviulisti Kristian Sallinen ja alttoviulisti Yuval Gotlibovich.

Musiikkia ja anniskelua

Seitsemättä kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music palaa koronapiinan jälkeen tutulle paikalleen tammikuun loppuun. Tarkka ajankohta on 25.–29.1. Festivaalin teema Anam Cara – Sielunystävä tulee irlantilaisen runoilijan ja filosofin John O´Donohuen kirjoittamasta samannimisestä kirjasta.

”Kelttiläinen viisaus ja filosofia inspiroivat minua suunnattomasti. Näkymättömän ja näkyvän toisiinsa sekoittuva todellisuus, oma sisäinen maailma ja syvä luottamuksellinen ystävyys ovat teemoja, jotka ovat voimakkaasti läsnä myös musisoimisessa”, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Heini Kärkkäinen.

Tapahtuman musiikillinen tarjonta saa tälläkin kerralla rinnalleen tieteellistä antia. Festivaalilla luennoivat intuitiotutkija Asta Raami, tanssija Sini Länsivuori ja psykologi ja viulisti Helmi Kuusi.

Festivaalin ohjelmistossa on ensimmäistä kertaa mukana konsertti, jossa kuulijat voivat halutessaan nauttia alkoholia konsertin aikana. Tampere-talon Pienen salin konsertissa 28.1. anniskelualue sijaitsee permannon takaosassa riveillä 12–17. Anniskelukatsomo on kielletty alle 18-vuotiailta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut